Traian Băsescu l-a criticat dur, pe Klaus Iohannis prin decizia de a refuza remanierea Guvernului. Fostul președinte motivează că Iohannis și-a depășit atribuțiile și că, indiferent de votul din Parlament, Executivul va pica doar prin moțiune sau prin demisia premierului.

Băsescu consideră că nu toți miniștrii cabinetului Dăncilă trebuie să meargă în Parlament.

Traian Băsescu: „Klaus Iohannis a împins lucrurile mai departe decât trebuia. Deoarece s-a schimbat structura Guvernului, cei 3 miniștri trebuie să poftească în Parlament. Dânsul a ținut să-i umilească pe fiecare în parte. Recunosc că, eu nu am făcut-o în 10 ani. Pe această remaniere, președintele nu avea atribuțiuni. Dânsul trebuia să discute problema celor 3 după ce treceau prin Parlament.”

Fostul președinte precizează că regretă candidatura doamnei Gîrbovan.

„Este un regret că s-a respins candidatura doamnei Gîrbovan. Era o șansă uriașă ca după ce legile au fost făcute foarte ambigue, legile au fost făcute de procurori, era timpul să avem și un judecător. S-a pierdut ocazia de a avea un ministru judecăror. Nu știu dacă doamna Dăncilă va menține lista. Gîrbovan a renunțat.”

Citeste si...  Băsescu evaluează şansele lui Kovesi la şefia Parchetului European

Guvernul pică prin moțiune de cenzură, explică Băsescu!

„Dacă se obține votul Parlamentului, presedintele este obligat să țină cont de vot. O propunere de aprobare a 3 miniștri care nu va trece, nu permite căderea Guvernului, Constituția nu permite. Guvernul poate să cadă prin moțiune de cenzură sau demisia primului ministru.
Aș recomanda oricărui prim-ministru să-și depună mandatul, va fi un joc fără sfârșit. Dăncilă are la Cotroceni și propunerile de interimat, cu asta trebuia să înceapă președintele, că nu ai de ce nu să aprobi acest lucru. E greu de explicat de ce ai respinge o propunere de interimat.”, a mai precizat fost președinte al statulu