Fostul ministru al Afacerilor Europene, Victor Negrescu, a declarat, sâmbătă, la Timișoara, că România este pregătită pentru preluarea președinției Consiliului Uniunii Europene, toate elementele fiind în grafic. Negrescu a mai spus că banii europeni trebuie să fie o prioritate pentru țara noastră.

Întrebat de jurnaliști cum comentează faptul că, recent, comisarul european pentru Politică Regională, Corina Crețu, a criticat Guvernul pe tema atragerii de fonduri europene, Victor Negrescu, fost ministru al Afacerilor Europene, a afirmat că acești bani ar trebui să reprezinte o prioritate pentru România.

“Eu cred că România și Comisia Europeană trebuie să lucreze împreună în ceea ce privește atragerea banilor europeni. Acest lucru trebuie să fie o prioritate pentru noi, o prioritate pentru țară și cred că aceste fonduri europene sunt compatibile și cu resursele pe care le aducem din mediul privat. Trebuie să găsim soluția de echilibru, cred că trebuie să trecem peste dispute, peste mize personale și să ne concentrăm pe ceea ce este important pentru țară. Mi-aș dori, într-adevăr, ca în acest sens colegii care se ocupă de atragerea fondurilor europene să prezinte aceste detalii opiniei publice. Ce probleme întâmpină, ce ar trebui să facă pe mai departe, să explice ce dificultăți au întâmpinat și să venim cu toții cu soluții constructive. Avem nevoie să nu pierdem acești bani europeni și avem nevoie ca toată lumea să se implice în așa fel încât resursele europene să vină la noi în țară și să poată fi accesate de potențialii beneficiari”, a declarat Victor Negrescu, potrivit Mediafax.

De asemenea, fostul ministru al Afacerilor Europene a precizat, întrebat dacă România este pregătită să preia președinția Consiliului Uniunii Europene, că toate elementele sunt în grafic.

Citeste si...  Veste oribilă despre Michael Schumacher

“România este pregătită pentru a prelua președinția Consiliului Uniunii Europene, toate elementele sunt în grafic. Eu am predat lucrurile aș zice aproape finalizate, chiar finalizate în mare parte și spun aceste lucruri pentru că mă refer aici atât la dimensiunea politică, cât și la dimensiunea logistică. Pe partea politică, chiar la ultima ședință de Guvern la care am participat, am aprobat planul nostru de lucru, prioritățile noastre, documentul strategic al tuturor președințiilor și am predat practic toate lucrurile organizate în acest sens, inclusiv discuțiile la nivel de trio, alături de Finlanda și Croația. Pe partea logistică, avem locațiile, avem traseele, avem manualul de identitate, avem logo-ul președinției, avem toate elementele clar definite. Eu am văzut și o serie de declarații care spun același lucru.

În primul rând, am remarcat reprezentanții executivului și partidelor de guvernământ, care au spus foarte clar că România este pregătită și în 6 noiembrie, chiar înainte să-mi pun mandatul la dispoziția primului ministru, președintele României a spus că România se pregătește pentru o președinție rezonabilă. Practic, în acel moment toată lumea era de acord că suntem pregătiți pentru această perioadă extrem de importantă pentru țara noastră”, a declarat fostul ministru al Afacerilor Europene.

Victor Negrescu, care este și președinte al PES Activists România, s-a aflat, vineri, la Timișoara, pentru a participa la conferința “Democrația europeană”, ce are scopul de a informa cetățenii cu privire la viitoarele alegeri europarlamentare.

Victor Negrescu a demisionat, în urmă cu opt zile, din funcţia de ministru delegat pentru Afaceri Europene.