Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA) a luat o decizie drastică: după 4 martie, evenimentele din trafic cu vinovaţii asiguraţi RCA la Astra, nu mai beneficiază de posibilitatea deschiderii de dosare de daună. Şi asta, din cauza faptului că se împlinesc 90 de zile de la data pronunţării deciziei instanţei pentru deschiderea procedurii de faliment, a anunţat, luni, Fondul de Garantare.

Instanţa de judecată a Tribunalului Bucureşti a hotărât deschiderea procedurii de faliment pentru societatea Astra în data de 3 decembrie 2015. Totuşi,decizia nu este definitivă, apelul fiind judecat în prezent la Curtea de Apel Bucureşti.

„Pentru evenimente produse după această dată, potenţialii creditori de asigurări ai companiei Astra Asigurări se pot adresa, pentru a fi indrumaţi cu privire la demersurile pe care urmează să le întreprindă, lichidatorului judiciar al companiei de Asigurare Reasigurare Astra SA, societatea KPMG Restructuring SPRL”, se precizează în comunicatul Fondului.

Citeste si...  FMI la Bucureşti. Discuţiile despre buget cu Fodul Monetar şi CE au început la Palatul Victoria

FGA primeşte în continuare cereri din partea persoanelor care au de primit despăgubiri în baza poliţelor emise de către Astra Asigurări, în vederea încasării sumelor cuvenite, de la Fond.

„În acest sens, precizăm că cererile de plată se pot depune la FGA, până la expirarea unui termen de 90 de zile, calculat de la data rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti de faliment împotriva Astrei”, mai precizează Fondul de Gaantare.