Călin Popescu Tăriceanu și-a mai dezamăgit o dată foștii colegi. Când Liviu Dragnea era împins de la spate de veleitarii pesediști din Senat, să facă loc pe scaunul de Președinte al Camerei Superioare unuia dintre senatorii social-democrați, Alina Gorghiu s-a grăbit să îndepărteze suspiciunea că Tăriceanu ar negocia, în secret, cu liberalii: a cerut chiar ea demisia lui Tăriceanu, deși nu avea nicio motivație pentru un atare gest.

S-ar fi putut aștepta la o susținere, din partea libertinului ex-liberal, în ceea ce privește modificarea legii alegerilor locale. Și nu s-a întâmplat: Dragnea a intrat pe ușă, la Vila Lac 1 (unde s-au desfășurat consultările cu Dacian Cioloș), cu Tăriceanu la braț și au susținut împreună modificarea legii abia după alegerile din această primăvară. Orice calcule și-ar fi făcut liberalii cu privire la ALDE, s-au dovedit greșite.

Citeste si...  Firea o atacă pe Dancila şi explică de ce aceasta nu are şanse la preşedinţie

Analistul politic Alfred Bulai a spus pentru dcnews.ro că „toată disputa cu alegerile locale arată o majoritate clară în Parlament: PSD, ALDE, UNPR. Situația e atât de dezechilibrată politic, încât nu mai vrea nici PNL să tulbure apele ca să înceapă lupta la președinția Senatului”. Dacă PNL ar aduce în atenția publică acest subiect, ar arăta doar că nu poate să-l schimbe pe șeful Senatului, potrivit analistului. Dacă alege să tacă și să nu mai vorbească despre acest subiect, electoratul, din cauza noilor subiecte de agendă, nici nu-și va mai aminti de proiectul PNL de a-l schimba pe Călin Popescu Tăriceanu.