Florin Cîţu a fost întrebat, marţi, despre tensiunile existente în PNL şi despre faptul că unii liberali cere plecarea lui Ludovic Orban de la conducerea partidului. Premierul a afirmat că în formaţiunea din care face parte pot exista diferite opinii şi că PNL „întotdeauna a fost viu în interior” şi a exclus varianta în care el ar prelua şefia partidului.

Florin Cîţu a comentat subiectul tensiunilor din PNL, în contextul în care Rareş Bogdan i-a cerut demisia lui Ludovic Orban de la şefia partidului.

„Aici să ştiţi că eu vreau să vorbim despre partid la partid. Când o să mergem la partid, vorbim despre partid la partid. Aici vorbim despre Guvern. Până la urmă, PNL este un partid liberal, cu opinii. Că unii aleg să le pună în spaţiul public, asta este altceva. Dar este un partid liberal şi un partid care întotdeauna a fost viu în interior”, a explicat Florin Cîţu, la Europa FM, conform News.ro.

Florin Cîţu exclude preluarea şefiei PNL. „Avem aşa de multe de făcut la guvernare”

Cât despre scenariul preluării conducerii PNL începând cu următorul congres, Florin Cîţu a precizat că ar vrea să se concentreze pe guvernare.

„Avem aşa de multe de făcut la guvernare, că aş vrea să ne concentrăm pe guvernare. Vine bugetul. Este cel mai important test al unei coaliţii de guvernare tânără, coaliţie care acum îşi găseşte de fapt echilibrul în comunicare, dar şi în modul de lucru. Eu zic că va trece bine acest buget, dar avem nişte provocări şi cea mare e să ai cam acelaşi PIB ca anul trecut, dar să reduci deficitul de la peste 9% la aproape 7%”, a menţionat Cîţu.

„PNL a avut un congres in iunie 2017 şi va avea unul în acest an, până atunci eu sunt preşedinte, dacă mă voi hotărî să candidez pentru un nou mandat, voi anunţa public acest lucru”, a spus Orban, conform sursei citate.

Întrebat dacă are de gând să-şi dea demisia din funcţia de preşedinte al PNL, Ludovic Orban a afirmat:

„Preşedintele PNL este ales de Congres. PNL a avut un congres in iunie 2017 şi va avea unul în acest an, până atunci eu sunt preşedinte, dacă mă voi hotărî să candidez pentru un nou mandat, voi anunţa public acest lucru. Cred că orice problemă trebuie discutată în forurile statutare ale PNL, şi acolo discut cu colegii mei, nu în spaţiul public”, a conchis Orban.

Citeste si...
Iată ce decizie a luat FRF, din pricina coronavirusului