Premierul Florin Cîţu efectuează joi şi vineri o vizită de lucru la Bruxelles. Şeful Executivului are programate o serie de întrevederi cu oficiali europeni de rang înalt, printre care preşedinţii Consiliului European şi Comisiei Europene, Charles Michel şi, respectiv, Ursula von der Leyen.

Florin Cîţu, vizită oficială la Bruxelles. Premierul va avea întâlniri şi cu preşedintele Parlamentului European, David Sassoli, precum şi cu vicepreşedinţii executivi ai Comisiei Europene Frans Timmermans, Margrethe Vestager şi Valdis Dombrovskis.

De asemenea, Florin Cîţu are programate întâlniri oficiale cu comisarul european pentru transport, Adina Vălean, şi cu secretarul general adjunct al NATO Mircea Geoană.

Pe agenda premierului figurează întrevederi cu reprezentanţi ai grupurilor politice din cadrul Parlamentului European: liderul Grupului PPE, Manfred Weber, secretarul general al PPE, Antonio López-Istúriz White, liderul Grupului RENEW, Dacian Cioloş, şi liderul Grupului S&D, Iratxe García Pérez.

Florin Cîţu, vizită oficială la Bruxelles. Programul întâlnirilor cu oficialii europeni


11.30 – întrevedere cu Secretarul General al PPE, Antonio López-Istúriz White
12.15 – întrevedere cu liderul Grupului S&D din Parlamentul European, Iratxe Garcia Perez
12.45 – întrevedere cu liderul Grupului RENEW din Parlamentul European, Dacian Cioloș
14.00 – întrevedere cu Frans Timmermans, vicepreședinte executiv al Comisiei Europene
15.00 – întrevedere cu preşedintele Parlamentului European, David Maria Sassoli
15.45 – întrevedere cu liderul Grupului PPE din Parlamentul European, Manfred Weber
16.30 – întrevedere cu Margrethe Vestager, vicepreședinte executiv al Comisiei Europene
17.30 – întrevedere cu comisarul european pentru transport, Adina Vălean
18.30 – Întrevedere cu secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană

Cu o zi înainte de vizita de la Bruxelles, premierul Florin Cîţu a anunţat că Guvernul, prin măsurile planificate pentru aprobarea bugetului de stat, nu vizează o creştere a taxelor, explicând că reforma companiilor de stat cu pierderi nu va implica acest lucru.

„În primul rând, prin măsurile pe care le luăm, mai mulţi bani rămân în sectorul privat, rămân la companii, rămân la cetăţeni prin aceste măsuri. Am spus din primul moment că nu vom creşte taxele şi nu vom creşte taxele. Deci, este o linie roşie pe care nu o vom trece, nu vom creşte taxele, asta înseamnă că nu vor fi afectaţi cetăţenii şi nu vor fi afectate companiile private. Este un an în care estimăm creşterea economică, deci eu nu văd chiar aşa rău lucrurile, să ai un plan de creştere economică cu 4% şi un deficit de 7% înseamnă tot un stimul puternic în economie”, a declarat Florin Cîţu, miercuri, la Palatul Victoria.

Citeste si...
GORGHIU + PNL + CIOLOS = LOVE!