Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, continuă războiul de la distanţă cu predecesorul său, Eugen Orlando Teodorovici. Într-o postare pe pagina personală de Facebook, Cîţu acuză „cuplul” Dăncilă – Teodorovici că a omorât creditarea în România.

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, prezintă cifre sumbre despre dinamica creditului în economie şi arată cu degetul către efectele nocive ale controversatei Ordonanţei a „lăcomiei”.

Potrivit lui Cîţu, OUG 114/2018. „a omorât creditarea” într-o economie cu cel mai scăzut grad de intermediere financiară din UE. Acest lucru s-a întâmplat în condiţiile în care toate „trompetele socialiste din PSD spun că “susţin” programul Prima Casa”, subliniază ministrul de Finanţe.

Datele prezentate de şeful Finanţelor sunt îngrijorătoare: dinamica creditului pentru persaone fizice a scăzut de la 19.3% pe an în decembrie 2018 la 13.7% în decembrie 2019. De asemenea, dinamica creditului în economie a scăzut de la 8% pe an în decembrie 2018 la 6.6% în decembrie 2019.

Explicaţia ministrului pentru această situaţie de fapt ţine de suprataxarea sistemului bancar generată de Guvernul PSD. În aceste condiţii, Viorica Dancilă şi Eugen Teodorovici „TREBUIE să vină în Parlament şi să explice în cadrul unei comisii de anchetă de ce au aruncat economia României în HAOS în decembrie 2018 cu OUG 114. Ale cui interese le reprezentau? Cine dorea distrugerea economiei nationale?”

Ce a scris Florin Cîţu pe Facebook, marţi dimineaţa:

„A venit momentul!
Primul Cuplu.
Viorica Dancilă şi Eugen Teodorovici TREBUIE să vină în Parlament şi să explice în cadrul unei comisii de anchetă de ce au aruncat economia României în HAOS în decembrie 2018 cu OUG 114.

Citeste si...
Baronul de Vrancea Oprisan a sărit, la propriu, la gâtul noului secretar general al PSD

Ale cui interese le reprezentau? Cine dorea distrugerea economiei nationale?

OUG 114 a fost nocivă pentru companii dar şi pentru cetăţeni. Am spus acest lucru din primul moment.

Guvernarea PNL a venit în al doisprezecelea ceas pentru a salva Romania de la HAOS economic.

Un singur exemplu astăzi- suprataxarea sistemului bancar.

Efectul a fost cel pe care l-am anticipat din decembrie 2018- a omorât creditarea într-o economie cu cel mai scăzut grad de intermediere financiară din UE. Acest lucru s-a întâmplat în condiţiile în care toate trompetele socialiste din PSD spun că “susţin” programul Prima Casa.

Dinamica creditului în economie a scăzut de la 8% pe an în decembrie 2018 la 6.6% în decembrie 2019.

Dinamica creditului pentru persaone fizice (socialiştii doar la TV sunt interesaţi de soarta oamenilor) a scăzut de la 19.3% pe an în decembrie 2018 la 13.7% în decembrie 2019

Dinamica creditului pentru companii în lei (socialiştii aici au avut succes pt că ei oricum au vrut să omoarea sectorul privat) a scăzut de la 6.2% pe an în decembrie 2018 la 3.2% în decembrie 2019.

Am ELIMINAT 90% din OUG 114 , incusiv suprataxarea sistemului bancar.

Creşterea economică într-o economie modernă şi puternică este strâns legată şi de accesul rapid al companiilor şi al cetăţenilor la surse de finanţare moderne.

Va urma.. lista este lungă. Şi de miniştri dar mai ales de măsuri care au distrus economia în ultimii trei ani!”, a scris Florin Cîţu pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.