Proiectul de buget va fi gata în prima parte a anului viitor, spune premierul Florin Cîțu. El adaugă că ținta pentru deficitul bugetar este de 7%.

„Proiectul de buget o să fie gata în prima parte a anului viitor. Majoritatea detaliilor sunt puse la punct. Ceea ce ştim foarte bine este că ţintim deficit bugetar în jur de 7% sau mai bine, în funcţie de cum vor decurge discuţiile, dar în acest moment acestea sunt detaliile. Aşteptăm, pentru avea toate informaţiile, şi estimările Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză. Ştiţi foarte bine că bugetul se fundamentează pe estimările Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză. După aceea putem vorbi şi despre ceilalţi indicatori macroeconomici”, a spus premierul, citat de Agerpres.

Florin Cîțu anunță că bugetul va fi gata în prima parte a anului 2021 și spune că și-a propus să țintească un defitic bugetar de 7%

Citeste si...
Pensionarii i-au trimis o scrisoare lui Turcan și lui Cîțu pentru a-i întreba de ce își bate joc de ei

Cîţu a spus din nou că noul guvern nu va majora sau introduce noi impozite şi taxe. În ce priveşte obiectivul anunţat de „rectificare a unor dezechilibre”, premierul a spus că acest lucru nu implică eliminarea vreunei facilităţi fiscale.

„Este singurul program de guvernare din România în care scrie negru pe alb: nu vor fi introduse taxe noi şi nu vor creşte taxele. (…) Sunt dezechilibre mai multe, de exemplu, relaţia între stat şi cetăţean. Este un dezechilibru în Codul fiscal în România şi trebuie echilibrat. Am spus şi astăzi în Parlament: statul şi cetăţeanul trebuie să fie pe picior de egalitate. Despre asta e vorba. Nu e vorba despre eliminarea niciunei facilităţi fiscale, din contră”, a spus el.