Florin Călinescu primeşte o veste proastă de Crăciun. Se pare că Tribunalul Bucureşti a decis anularea Congresului Partidului Verde din data de 20 iulie 2019

Lovitură grea pentru actorul Florin Călinescu. Astfel, calitatea actorul de preşedintele acestei formaţiuni politice a fost anulată. Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată prin apel.

Instanţa a admis acţiunea formulată de preşedintele ales la Congresul din februarie 2019, Luminiţa Simoiu, prin care a solicitat, invocând încălcarea statutului partidului, anularea Consiliului Naţional al Partidului Verde, organizat la Bucureşti în data de 15 iunie 2019, unde s-a decis suspendarea acesteia din funcţia de preşedinte şi excluderea mai multor membri, printre care şi a prim-vicepreşedintelui Cristian Ţetcu, preşedintele CN al PV.

„Admite în parte cererea formulată de reclamanta Simoiu Adi-Maria Claudia Luminiţa în contradictoriu cu intervenientul forţat Partidul Verde. Anulează hotărârea şedinţei comune a Consiliului Naţional şi a Biroului Permanent al Partidului Verde din data de 15.06.2019. Anulează hotărârea Congresului Extraordinar al Partidului Verde din data de 20.07.2019”, se precizează în soluţia dată de Tribunalul Bucureşti.

Adi-Maria Luminiţa Simoiu a fost aleasă, cu unanimitate de voturi, preşedintele Partidului Verde la Congresul din februarie 2019, iar preşedinte executiv a fost desemnat Constantin Damov şi secretar general – Silviu Dumitru.

Simoiu a convocat Consiliul Naţional al partidului pentru data de 15 iunie 2019, la Sibiu, în urma consultărilor cu membrii CN. Tot pentru 15 iunie 2019, preşedintele executiv şi secretarul general au convocat Consiliul Naţional în Bucureşti.

Simoiu a contestat în instanţă deciziile luate de Consiliul Naţional convocat la Bucureşti invocând încălcarea prevederilor statutare, iar Tribunalul Bucureşti i-a admis cererea după un proces de circa un an şi jumătate, pronunţându-se după cinci amânări, după alegerile parlamentare, spune Agerpres.

La alegerile locale de anul acesta, Simoiu, care era suspendată din funcţia de preşedinte al Partidului Verde, a candidat ca independent pentru Primăria Craiova.

Citeste si...
Actorul Florin Călinescu vrea sa fie europarlamentar din partea PMP?