Florentina Iusco și Alexandru Novac, doi dintre atleții care ne vor reprezenta la Jocurile Olimpice de la Tokyo în probele de săritura în lungime și suliță, au urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la Campionatele Internaționale ale României.

Competiția de la Cluj este al patrulea concurs organizat de Federația de Atletism după ce restricțiile impuse de Pandemia de Coronavirus s-au mai relaxat. Și așa, Florin Florea, președintele forului de atletism, recunoaște că nu a fost ușor să pregătească aceast concurs. „Sportivii au început să își intre în mână, ei practic își verifică modul de pregătire și știu la ce nivel sunt”, a spus Florin Florea.

Au așteptări mai mari de la ei

Pentru Florentina Iusco și Alexandru Novac, doi dintre atleții care ne vor reprezenta la anul la Jocurile Olimpice de la Tokyo în probele de săritură în lungime și suliță, participarea la Internaționale de la Cluj le-a mai adus în palmares câte o medalie de aur. În urmă cu două săptămâni, la Cupa României, ei mai câștigaseră fiecare câte una.

„Aș fi sperat la un rezultat mai bun, dar, având în vedere că nu am prea multe competiții anul acesta, ușor, ușor sper să închei sezonul cu un rezultat mai bun”, a recunoscut Florentina Iusco. Același gând l-a avut și Alexandru Novac, care a câștigat proba de aruncarea suliței cu o aruncare de 76,13 m, cu 10 metri mai puțin decât recordul național, pe care tot el îl deține.

„Mă simt foarte bine datorită medaliilor. Ca rezultate, se poate mai bine, la antrenamente am demonstrat acest lucru, trebuie doar să fiu puțin mai montat la concurs și să mă focusez pe ceea ce fac”, a spus sportivul.

Camelia Gal a câștigat proba de 400 m în fața principalei favorite, Andreea Miklos. Clujeanca și-a doborât propriul record și mai are șase zecimi de secundă până la marele vis, participarea la Olimpiadă.

„Nu neapărat victoria a fost importantă, ci rezultatul în sine. El îmi dă speranțe că pot să realizez standardul de participare la Jocurile Olimpice. Pe stadionul acesta am foarte multe amintiri, aici am început să alerg, aici m-am antrenat primăvara, iarna, toamna, mi-a fost greu, am vomitat, am alergat pe gheață, pe zăpadă și în final am câștigat”, a mărturisit Camelia Gal.


Citeste si...
Gabriel Oprea visează să trimită UNPR în Parlamentul European

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.