Featured, International

Fiscul american nu îi iarta nici pe morti

Fiscul american susțin că Aretha Franklin avea, la momentul decesului său, în luna august, o datorie de 6,3 milioane de dolari, pentru perioada 2012 – 2018, căreia i se adaugă penalizări de 1,5 milioane de dolari, dar avocații starului spun că aceasta a plătit mare parte din sumă, relatează Mediafax.

Potrivit unor documente obținute de tmz.com, Fiscul american vrea să recupereze datoria de la administratorii averii starului.Avocații lui Franklin spun că aceasta și-a plătit mare parte din datorie înainte să moară și că vor contesta în instanță afirmațiile Fisculul american.

Unul dintre avocați a explicat că, în mod cu totul ciudat, între ani este listat și 2018, deși acesta nu este finalizat din punct de vedere fiscal.

Franklin a fost subiectul mai multor procese intentate de creditori în anii 1980 – 1990, notează site-ul Associated Press.

În 2008, cântăreaţa spunea că, din cauza greşelii unui avocat, care uitase să plătească taxe de 445 de dolari, era pe punctul de a-şi pierde o locuinţă a sa din Detroit în valoare de 700.000 de dolari.

Aretha Franklin, care a murit fără să fi lăsat în urmă un testament, deținea mai multe proprietăți imobiliare în zona orașului Detroit, estimate de specialiști la minimum 2 milioane de dolari.

Cântăreața americană Aretha Franklin a murit pe 16 august, la vârsta de 76 de ani, din cauza unui cancer pancreatic.

Aretha Franklin – care și-a început cariera muzicală cântând gospel în biserica tatălui său -, născută pe 25 martie 1942, și-a cimentat locul în istoria muzicii americane cu vocea sa puternică și clară, cu care putea cânta note din patru octave. De-a lungul carierei, a abordat genuri diverse, de la soul la R&B, gospel și pop. Franklin, celebră pentru mai multe hituri, precum „(You Make Me Feel Like) A Natural Woman” (1967), „Chain of Fools” (1967), „Day Dreaming” (1972), „Jump to It” (1982), „Freeway of Love” (1985), „A Rose Is Still A Rose” (1998) şi „Respect” (lansat inițial de Otis Redding în 1965, dar care a devenit o semnătură a sa, după ce l-a cântat prima dată în 1967), a continuat să concerteze, să înregistreze şi să plece în turnee, fără întrerupere, timp de peste cinci decenii.

Franklin a câştigat 20 de premii Grammy (inclusiv trei speciale), dintre care opt au fost consecutive, între anii 1968 şi 1975, perioadă în care trofeul pentru cea mai bună solistă R&B a fost numit în glumă de ziarişti „premiul Aretha”.

blank