Polițiștii DGPMB au făcut, luni dimineața, percheziții în București, Ilfov și Neamț, într-un dosar de evaziune fiscală, anchetatorii având suspiciuni că administratorii unor firme fantomă au înregistrat achiziții fictive în valoare de 1,9 milioane de lei, anunță Direcţia de Poliţie a Capitalei.

Conform Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB), luni dimineața, au loc șapte percheziții domiciliare.

„La acest moment polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Sector 5 efectuează șapte percheziţii domiciliare, iar șapte persoane implicate urmează a fi conduse la sediul poliției pentru audieri”, anunță sursa citată.

Polițiștii au suspiciuni că, în perioada 2012-2014, reprezentanţii unor societăți comerciale din București ar fi înregistrat în contabilitate şi ulterior ar fi declarat la organele fiscale achiziţii fictive de bunuri în valoare de 1.900.000 de lei, de la firme de ,,tip fantomă’’.

Citeste si...
Președintele klaus iohannis, apel către bunici și bunicuțe să stea acasă

„Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la 610.000 de lei”, anunță oamenii legii.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

Firme fantomă, din Capitală, au creeat un prejudiciu imens statului roman sa sesizat organela competente si au intrat in acțiune care a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției de Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.