Firma de tehnologie Fujitsu a anunțat că își va reduce spațiul de birouri din Japonia, pentru a se adapta la „noul normal” al pandemiei de coronavirus. Programul va oferi o flexibilitate fără precedent celor 80.000 de angajați din țară, relatează BBC.

Personalul va putea lucra cu program flexibil, iar munca de acasă va fi noul standard, acolo unde este posibil, anunță compania.

Firma Fujitzu nu este singura companie care ia o astfel de decizie. Și Twitter a anunțat în luna mai că angajații săi vor putea lucra de acasă pe perioadă nedeterminată.

Fujitsu a precizat că „va introduce un nou mod de lucru care promite o experiență mai productivă și creativă pentru angajați și care va stimula inovația și va oferi o nouă valoare clienților și societății”.

Conform planului, angajații „vor începe să lucreze în primul rând de la distanță pentru a ajunge la un stil de lucru care să le permită să își folosească flexibil timpul, în funcție de activitate, rolul în companie și stilul de viață”.

Compania a adăugat că noul program va permite angajaților să aleagă de unde lucrează. Fujitsu consideră că autonomia sporită oferită lucrătorilor săi va contribui la îmbunătățirea performanței și la creșterea productivității.

Citeste si...
Michael Jackson s-a iubit cu o româncă?!

Sree Sreenivasan, profesor de inovație digitală la Facultatea de Jurnalism a Universității Stony Brook din New York, spune că anunțul demonstrează impactul imens pe termen lung al pandemiei asupra modului în care angajații își vor desfășura munca.

„Acesta este încă un semn că tot ceea ce știm despre birouri și viitorul muncii poate fi îmbunătățit. Mii de angajatori și milioane de angajați învață avantajele și dezavantajele noului normal”, spune el.

„Dacă pot combina cele mai bune avantaje (mai puțin navetă, mai multă productivitate, mai puține cheltuieli, etc), reducând în același timp dezavantajele (lipsa de legături personale, lipsa de detașare față de muncă, etc), milioane de angajați vor fi recunoscători, în timp ce alte câteva mii vor fi frustrați pentru că preferau vechiul mod de lucru”, a adăugat el.

japonia, angajati, munca de acasa, program flexibil fujitzu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.