Primarul General, Gabriela Firea, a anuntat astazi, in cadrul comandamentului de iarna, ca unitatile de invatamant din Bucuresti vor fi inchise toata saptamana: „In urma comitetului operativ pe care l-am avut in aceasta dimineata si in cadrul caruia am analizat cu foarte mare responsabilitate informatiile de ultima ora primite de la ANM, am decis, impreuna cu prefectul Capitalei, inspectorul general scolar al municipiului Bucuresti precum si cu reprezentanti ai ANM si ISU, ca toate unitatile de invatamant de stat din Bucuresti sa ramana inchise toata saptamana. Este o masura de preventie, responsabila, prin care facem tot ce ne sta in putinta sa ne protejam copiii. De altfel, am primit in aceasta perioada numeroase mesaje din partea parintilor sau a asociatiilor de parinti care au salutat aceasta decizie a autoritatilor locale. In ceea ce priveste unitatile de invatamant private, acestea isi vor anunta propriile decizii catre parinti, iar rugamintea noastra este sa le faca publice in cursul zilei de astazi, astfel incat fiecare familie sa-si poata gestiona cat mai bine cu putinta aceasta perioada”.

Primarul General a mai adaugat ca, impreuna cu primariile de sector si Directia de Asistenta Sociala, va cauta solutii punctuale in cazurile exceptionale in care parintii din Bucuresti nu au cu cine sa isi lase copiii, si a reamintit numarul de telefon gratuit,0.800.800.868 unde bucurestenii pot solicita ajutor sau pot sesiza eventualele neplaceri cauzate de conditiile meteo exceptionale.

 

Primaria Capitalei a facut plata gazelor in avans, pentru toata perioada de iarna

De asemenea, Primarul General, Gabriela Firea, a dat asigurari ca nu sunt probleme in ceea ce priveste furnizarea catre populatie a agentului termic, pentru ca Primaria Capitalei a facut plata gazelor in avans, pentru toata perioada de iarna.

Primarul General, Gabriela Firea: „Sistemul de termoficare este pregatit pentru aceasta perioada cu temperaturi exterioare foarte scazute. Am semnat, inca din octombrie 2017, conventii pentru achitarea in avans a gazelor pentru toata perioada de iarna, astfel incat sa fie asigurat stocul necesar de gaze pentru functionarea la parametri a agentului termic in Capitala. RADET asigura permanenta atat in dispeceratul general, cat si in dispeceratele sectiilor de termoficare de sectoare, pentru a interveni operativ in cazul eventualelor disfunctionalitati. In momentul de fata, RADET functioneaza la parametri necesari si nu exista puncte termice sau centrale termice oprite”.

Pentru disfunctionalitati in furnizarea apei calde de consum si a incalzirii, bucurestenii au la dispozitie numarul de urgenta031.9442.

 

Echipele mobile ale DGASMB distribuie permanent in teren ceai si supa calda, geci, bocanci si pături

Referitor la situatia oamenilor strazii, edilul sef a multumit celor care au apelat la nr. de tel 021.9524 si au semnalat prezenta pe strada sau in spatiile comune ale blocurilor a persoanelor fara adapost, astfel incat acestea sa fie preluate de Politia Locala si transportate la centrele sociale ale Capitalei: „Multumesc bucurestenilor care au inteles cat de important este sa ne sesizeze prezenta in strada a oamenilor fara adapost, pentru ca astfel, au salvat viata unor oameni care sufereau de frig, in ger. Am primit pana acum 49 de sesizari in acest sens, si numai noaptea trecuta au fost condusi in centrele sociale ale Primariei Capitalei 48 de persoane fara adapost”.

Pana in prezent, in toate centrele sociale din Capitala sunt cazate 886 de persoane fara adapost, dintre care 380 sunt din provincie.

In centrele Primariei Capitalei sunt cazate 542 de persoane dupa cum urmeaza: 472 in Adapostul dinTheodor Pallady, 27 de persoane in adapostul din Berceni si 43 de persoane in Centrul de Tranzit din Soseaua Viilor.

In total, in centrele sociale ale DGASMB si ale primariilor de sector, mai sunt disponibile in jur de 139 de locuri, cu posibilitate de suplimentare in caz de nevoie.

Primarul General, Gabriela Firea: „Am solicitat DGASMB ca si in cursul zilei de astazi echipele mobile, in colaborare cu Politia Locala si SABIF, sa monitorizeze persoanele care refuza cazarea in centrele sociale si sa distribuie permanent ceai si supa calda, precum si geci, bocanci si pături. In ceea ce priveste persoanele varstnice fara apartinatori  care au urgente, acestea pot solicita, de asemenea, sprijin la numarul de telefon 0800800868”.

 De asemenea, toate spitalele aflate in administrarea Primariei, prin ASSMB, sunt pregatite sa primeasca in camerele de garda toate persoanele care necesita asistenta medicala si am solicitat ca atat aleile de acces, cat si curtile si trotuarele aferente acestor unitati medicale sa fie curatate de zapada si sa se efectueze tratamente cu materiale antiderapante”.

 

Se actioneaza cu 311 utilaje si 722 operatori manuali

 

In ceea ce priveste actiunile de deszapezire, operatorii din toate sectoarele Capitalei vor actiona in cursul zilei de astazi atat pe arterele principale cat si pe cele secundare, vor plugui zapada si vor aplica tratamente cu materiale antiderapante, in special in pante, rampe si poduri si pasaje. Totodata, operatorii manuali vor degaja trotuarele si aleile, dar si statiile si refugiile RATB;

 

In cursul acestei dimineti, operatorii au comunicat ca se actioneaza cu 311 utilaje si 722 operatori manuali dupa cum urmeaza:

Sectorul 1:  –  56  utilaje  / 167operatori;

Sectorul 2:  –  52  utilaje  / 80 operatori;

Sectorul 3:   –  30  utilaje  / 83 operatori;

Sectorul 4:   –  86 utilaje  / 215operatori;

Sectorul 5:   –  37  utilaje  /  38 operatori:

Sectorul 6:   –  50  utilaje / 139 operatori;

 

Citeste si...  Prima parcare de tip park&ride va fi construita in cadrul nodului Intermodal Pantelimon-Vergului

Totodata, avand in vedere vantul puternic, reprezentantii Directiei de Inspectie si Control din cadrul Politiei Locale Bucuresti au efectuat verificari cu privire la structurile publicitare/bannere, fiind transmise locatiile unde necesita interventie factorilor responsabili pentru neutralizarea acestora, precum si la lucrarile edilitare care se efectueaza in carosabil privind imprejmuirea acestora.

 

Reamintim faptul ca persoanele fizice si juridice (operatori economici) trebuie sa curate zapada de pe trotuarele aferente imobilelor pe care le detin sau le adminstreaza, conform obligatiilor legale ce le revin.