Reprezentanții USR anunță că Gabriela Firea trebuie să plece, după ce instanța a respins toate contestațiile în ceea ce privește validarea lui Nicușor Dan în funcția de edil al Capitalei !

„Firea trebuie să plece! Instanța a respins astăzi toate contestațiile făcute de PSD împotriva validării mandatului lui Nicușor Dan la Primăria Capitalei. Vorbim de peste 50 de contestații, care invocă motive ridicole, pe care le-au făcut consilieri PSD şi apropiaţi ai PSD-ului pentru a trage de timp”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a USR.

Liderii Uniunii Salvați România afirmă că în aceeași situație se află și Clotilde Armand, care nu a putut să își preia mandatul pentru ca au fost depuse 120 de contestații în instanță.

„Oare câte hoții a făcut PSD în primării dacă încearcă atât de tare să amâne inevitabilul?”

„Oare câte hoții a făcut PSD în primării dacă încearcă atât de tare să amâne inevitabilul? Nicușor Dan și Clotilde Armand își vor prelua săptămâna aceasta mandatele și vor descoperi toate furturile”, se mai arată în postarea USR.

Nicușor Dan, validat de CAB. Contestațiile, tardiv formulate
Pe 12 octombrie, Nicuşor Dan a fost validat de Tribunalul Bucureşti în funcţia de primar general al Capitalei, însă el nu şi-a putut prelua mandatul fiindcă decizia instanţei a fost contestată de 52 de persoane.

Curtea de Apel a respins cele 52 de apeluri ca fiind tardiv formulate şi l-a validat pe Nicuşor Dan în funcţia de primar general.

Recent, Nicuşor Dan afirma că preluarea mandatului său va întârzia cel puţin o săptămână din cauza contestaţiilor depuse de către consilieri PSD şi „apropiaţi” ai social-democraților: „Suntem la patru săptămâni de la alegeri. Sunt multe oraşe, multe primării în care primarii în funcţie şi-au preluat mandatul deja de câteva zile şi au început să rezolve problemele locuitorilor. Sunt primari de toate culorile politice. La Bucureşti, însă, la Primăria Generală, o să mai aşteptăm cel puţin o săptămână din cauza atitudinii iresponsabile a PSD. Vorbim de 52 de cereri de apel pe care le-au făcut consilieri PSD şi apropiaţi ai PSD-ului la hotărârea Tribunalului prin care mi-a fost validată candidatura.


Citeste si...
Gabriela Firea, ședință de Consiliu cu 85 de puncte