Update: Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a precizat, miercuri, că împreună cu primarii de Sector a avut întrevederi cu premierul Mihai Tudose şi liderul PSD Liviu Dragnea pentru a se asigura că proiectele în ceea ce priveşte administraţia Capitalei nu sunt compromise.

„Împreună cu domnii primari de sectoare am fost şi ieri (marţi, n.r.) la Kiselelf (sediul central al PSD, n.r.) şi am avut o întalnire cu domnul preşedinte Liviu Dragnea. De asemenea, astăzi am fost împreună la o întâlnire la Palatul Victoria cu domnul prim-ministru şi viceprim-ministru şi la această oră la Camera Deputaţilor, în cabinetul domnului preşedinte Dragnea. Şi ieri şi azi am discutat atât cu preşedintele (PSD, n.r.) cât şi cu premierul despre proiectele Capitalei, despre buget, pentru că în şedinţa de Guvern va fi dezbătut şi adoptat bugetul pentru anul viitor, şi am fost foarte interesaţi care este situaţia Capitalei deoarece am vrut să ne asigurăm că proiectele noastre nu sunt compromise”, a spus Firea.

Ea a arătat că a primit asigurări şi de la Guvern şi de la preşedintele PSD că toate proiectele începute, precum şi cele care se vor putea derula în Capitală, vor fi susţinute.

Despre relaţia cu Tudose

PGabriela Firea a precizat  că relaţia sa cu premierul Tudose a fost una „încordată”, dar că de azi este una calmă, menţionând că au avut o discuţie şi că au lămurit problemele apărute.

Întrebată care este relaţia sa cu Tudose, Firea a răspuns: „A fost una încordată. De azi este una calmă şi sper să colaborăm bine în continuare, deoarece avem o misiune din partea românilor şi trebuie să o ducem la bun sfârşit. Nu cred că este loc de disensiuni, mai ales că suntem colegi”.

„A fost un incident neplăcut peste care, eu una, am trecut”, a subliniat Firea.

Solicitată să facă precizări suplimentare despre acuzaţia pe care i-a adus-o lui Tudose referitoare la intenţia acestuia de a prelua PSD, Firea a răspuns: „După elementele care au fost săptămâna trecută şi după faptul că s-a acutizat şi s-a tensionat relaţia dintre noi, aşa părea la acel moment că se întâmplă”.

„Am avut astăzi o discuţie şi pe această temă, dincolo de chestiunile care ne interesau mult mai mult, şi anume cele legate de buget, şi am lămurit toate aceste probleme care au apărut şi sperăm ca în următoarea perioadă să nu mai apară astfel de tensiuni, pentru că ele nu sunt folositoare nimănui decât dau oxigen adversarilor noştri”, a adăugat Firea.

Firea vrea construcţia unui Cartier al Justiţiei

Firea  a precizat, miercuri, că a discutat cu liderul PSD Liviu Dragnea şi premierul Mihai Tudose despre Cartierul Justiţiei, ea menţionând că este şi decizia celor doi ca acest cartier să se construiască, fiind înţeles şi rolul Primăriei în proiect.

„Am discutat şi despre Cartierul Justiţiei, de asemenea despre Sala Filarmonică şi galeriile de artă precum şi spaţiile pentru birouri care urmează să se construiască pe terenul central din Zona Unirii. Am înţeles de la domnul prim-ministru că este şi decizia domniei sale şi de asemenea decizia domnului preşedinte Liviu Dragnea ca acest cartier important din Capitală să se construiască, fiind implicată sută la sută şi Primăria Capitalei deoarece deţine jumătate din suprafaţă”, a spus Firea.

Ea a menţionat că litigiile persoanelor fizice care au teren în acea zonă sunt gestionate de Primăria Capitalei, care se poate ocupa în continuare, prin specialiştii pe care îi are şi prin departamentele pe care le include, de toate autorizaţiile de urbanism şi de construcţie.

„S-a înţeles rolul pe care trebuie să-l aibă într-un astfel de proiect Primăria Capitalei şi chiar dacă memorandumul care s-a încheiat săptămâna trecută nu prevede expres participarea primăriei la acest proiect, ci doar ministerul Dezvoltării, ministerul Justiţiei şi ministerul Culturii, se va face o corecţie în perioada următoare”, a spus Firea.

„Noi ne dorim ca într-un timp cât mai scurt să înceapă construcţia Cartierului Justiţiei, este o decizie comună atât la nivel de partid, cât şi la nivel de Guvern, cât şi la nivelul primăriei generale. Este la fel de important pentru noi să se construiască Cartierul Justiţiei, dar şi Sala Filarmonică şi, de asemenea, galeriile de artă precum şi clădirile de birouri”, a adăugat primarul general.

Primarul general Gabriela Firea şi primarii de Sector se află, miercuri,  la Palatul Parlamentului, unde discută cu liderii coaliţiei de guvernare, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, după întrevederea cu premierul Mihai Tudose.

Întâlnirea are loc la Camera Deputaţilor, la biroul preşedintelui acestui for, Liviu Dragnea.

Anterior, şi premierul Mihai Tudose s-a întâlnit cu primarul general al Capitalei şi cu cei de sector, la Palatul Victoria.

Surse guvernamentale au menţionat că edilii din Bucureşti s-au declarat ”foarte mulţumiţi” de bugetele alocate pentru anul viitor.

”La întrevedere, pe lângă Gabriela Firea și primarii de sector, a participat și vicepremierul Marcel Ciolacu. Primarii s-a declarat foarte mulțumiți de banii alocați pentru 2018”, au precizat sursele citate.