Gabriela Firea a precizat, vineri, că şi Viorica Dăncilă este om, în condiţiile în care preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că se va întâlni în campania pentru prezidenţiale cu oamenii, însă refuză dezbaterea cu fostul premier.

„Era bine să dezbată şi cu Firea. Am înţeles că a spus domnul Iohannis că vrea să se întâlnească cu oameni. Întreb şi eu – nu retoric: doamna Dăncilă nu este om? Înţeleg că dacă e candidat PSD, e femeie, este fost prim-ministru, e candidatul din turul al doilea – toate aceste aspecte o configurează a fi subom? Asta mă duce cu gândul când aud o declaraţie de tipul: Vreau să mă întâlnesc cu oameni”, a spus Firea la România TV.

Primarul Capitalei a mai precizat că preşedintele României nu este într-o „poziţie bună” dacă refuză dialogul.

Citeste si...  Dăncilă si-a luat paza SPP, in ciuda afirmatiilor lui Dragnea

La ora transmiterii ştirii, Viorica Dăncilă, candidatul PSD la prezidenţiale, îl aşteaptă pe Klaus Iohannis, candidatul PNL la prezidenţiale, la Palatul Parlamentului, cu o scenă pregătită pentru dezbatere, în spatele celor două pupitre amplasate fiind trecute numele candidaţilor.

În replică la invitaţia fostului premier, în cursul zilei de vineri, Klaus Iohannis a afirmat că a vrut ca în această campanie electorală să întâlnească cât mai mulţi oameni şi o lasă pe Viorica Dăncilă să îşi facă singură campanie.

„Eu am spus din capul locului că în această campanie vreau să întâlnesc cât mai mulţi oameni şi am reuşit. O astfel de campanie este o ocazie extraordinar de bună de a intră în contact cu oamenii şi asta am făcut. Sunt bucuros şi mulţumit că am făcut-o”, a spus Iohannis.