Primarul PSD al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat înainte de intrarea la CEx-ul PSD de sâmbătă că cei care depun moțiunea de cenzură trebuie să aibă soluția pentru guvernare. Aceasta a declarat că nu vede o „Gabi Szabo a politicii românești care să alerge pe pista politică” pentru guvernare.

„Cei care vor depune o moțiune de cenzură, înțeleg că PNL va depune, trebuie să aibă nu numai voturile necesare, ci și soluția pentru România, guvernare. Pentru că îmi este foarte dragă atleta Gabi Szabo, eu nu văd vreo Gabi Szabo a politicii românești care să alerge pe pista politică pentru a ajunge la guvernare. Mi se pare că se creează contexte nefericite din punct de vedere politic pentru PSD, astfel încât PSD să piardă, candidatul nostru să fie într-o poziție incomodă la campania pentru prezidențiale. Este un joc toxic față de PSD cu bătaie lungă”, a declarat Gabriela Firea înaintea CEx-ului PSD de sâmbătă de la Constanța.

Citeste si...
Robert Negoiţă: Oamenii din Piaţa Victoriei au ajuns la disperare din cauza unor ticăloşi

PNL a anunțat că strânge semnăturile necesare pentru inițierea unei moțiuni de cenzură împotriva guvernului la începutul sesiunii parlamentare de toamnă. Ludovic Orban a declarat că după moțiunea de cenzură PNL va încerca să provoace alegerile anticipate, indifirent dacă va exista un guvern tranzitoriu sau nu, după căderea Cabinetului Dăncilă.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, miercuri, că respinge integral remanierea propusă de premierul Viorica Dăncilă, precizând că propunerile pe care le-a primit sunt inacceptabile. Șeful statului a mai spus că actualul Guvern are nevoie de o confirmare în Parlament și solicită declanșarea procedurii în acest sens.

În cazul în care noul Executivul nu va trece de Parlament, Iohannis susține că există soluții constituționale pentru a nu intra într-o criză profundă.