Călătoriile cu taxiul se transformă de cele mai multe ori experiențe neplăcute, după ce, în ultimul timp, foarte mulți taximetriști arată dispreț față de clienți prin comportament, vocabular sau modul lor de a acționa. Iar dacă patronii nu au făcut nimic în sensul ăsta, Gabriela Firea este hotărâtă să pună piciorul în prag odată cu noul regulament de taximetrie. 

 „În urma numeroaselor luări de poziție în spațiul public, atât ale taximetriștilor cât și ale utilizatorilor acestui serviciu, am luat decizia să modificăm Regulamentul de funcționare al acestei activități, în sensul sporirii confortului si siguranței pasagerilor. Prin acest  proiect de Hotărâre  se instituie obligativitatea ca activitatea de taximetrie să se facă exclusiv prin intermediul unui dispecerat autorizat, în condițiile în care se asigură posibilitatea clientului de a apela aceste servicii prin comenzi telefonice sau prin intermediul aplicațiilor online care aparțin respectivului dispecerat și pot fi identificate că atare. 
  
 De asemenea, au fost reformulate și completate anumite prevederi din vechiul Regulament, referitoare la conduită șoferilor de taxi, accentul fiind pus pe obligativitatea acestora de a avea o ținută decentă și un comportament adecvat. Sub sancțiunea unor amenzi severe, aceștia nu vor avea voie să fumeze în mașină, sa vorbeasca la telefonul mobil în timpul curselor, să asculte muzică dacă acest lucru îl deranjează pe client, să angajeze discuții pe teme sensibile care pot aduce atingere convingerilor clientului, cum ar fi cele religioase, politice sau legate de sex. Nu în ultimul rând, taximetriștii nu vor putea refuză curse și nici nu vor putea impune prețuri mai mari decât cele indicate de aparatul de marcat”, a declarat Gabriela Firea.

Citeste si...
Preşedintele Franţei,Vrem o Franţă în care oamenii să poată trăi cu demnitate din muncă