Primarul General, Gabriela Firea, a declarat, miercuri, că nu a abandonat construirea Spitalului Metropolitan, dar Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice solicită prea multe clarificări în ceea ce priveşte investiţiile PMB. „Este clar că cineva de la ANAP nu ne iubeşte”, spune edilul.

„Vreau să vă spun că nu am abandonat proiectul Spitalului Metropolitan, acesta se va construi în Capitală, suntem acum în faţa a două soluţii oferite de studiul de fezabilitate. În scurt timp vom putea să demarăm şi proiectul tehnic. Ne dorim să lansăm public cât mai rapid o licitaţie internaţională, la care să participe cei mai importanţi constructori de spitale, să vină cu experienţa lor, cu expertiza lor, şi să construiască Spitalul Metropolitan din Capitală în nordul Bucureştiului, în zona Pipera”, a declarat, miercuri, Gabriela Firea, la un eveniment în Capitală.

Edilul Capitalei a declarat că nu se poate preciza în prezent când va fi gata acest spital şi că şi-ar dori să găsească mai multă înelegere de la Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice (ANAP).

Citeste si...  Gabriela Firea transferă problemele Bucureștiului la Guvern: Banii țării nu sunt buzunarele politicienilor

Firea spune că se cer foarte multe clarificări de la această instituţie, clarificări despre care primarul general spune că nu sunt solicitate şi pentru achiziţiile din afara Bucureştiului.

„Nu putem să spunem că va începe astăzi şi când se termină exact, care este acel termen. Noi ne-am dori să găsim înţelegere la reprezentanţii ANAP, care de foarte multe ori, cel puţin în cazul proiectelor noastre, nu neapărat că mă simt eu foarte şicanată, dar am observat că sunt foarte multe licitaţii organizate de Primăria Capitalei, inclusiv în domeniul mobilităţii, la care pur şi simplu se cer clarificări peste clarificări, care nu sunt solicitate în cazul licitaţiilor organizate de alte oraşe”, a declarat Firea, care a precizat la sfârşitul declaraţiei că „este clar că cineva la ANAP nu ne iubeşte”.