De Ziua Nationala le dedicam soldatilor nostri, care s-au sacrificat in teatrele de operatiuni din Irak si Afganistan, gandurile si recunostinta noastra 

Primarul General, Gabriela Firea, a acordat astazi, in cadrul unei ceremonii organizate la sediul Municipalitatii, titlul de „Cetatean de Onoare al Municipiului Bucuresti” celor trei militari raniti in Irak si Afganistan, Daniel Porumb, plutonier major in retragere, Eugen Valentin Patru, caporal si Dorin Petrut, colonel in retragere, in semn de recunoastere pentru eroismul si daruirea de care au dat dovada in teatrele de operatii din Irak si Afganistan.

         La eveniment au fost prezenti presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, Ministrul Apararii Nationale, Mihai Fifor, Ministrul Apararii al Republicii Moldova, Eugen Sturza, membri ai corpului diplomatic, cei doi Viceprimari generali, Aurelian Badulescu si Tomnita Florescu, precum si primarii sectoarelor 4, 5 si 6.

 

Primarul General, Gabriela Firea:

„La multi ani, Romania, la multi ani, romani, la multi ani, ostasi!  Sunt foarte emotionata astazi pentru ca sunt sotie de militar si nepoata de veteran de razboi. Pentru mine a fi roman adevarat este un adevarat crez si in acest fel ii cresc si pe cei trei copii ai mei. Astazi este vorba despre Romania, Romania unita, Romania suverana, Romania libera. Aducem un pios omagiu tuturor eroilor romani de acum 100 de ani si de astazi. De Ziua Nationala, le dedicam soldatilor nostri, care s-au sacrificat in teatrele de operatiuni din Irak si din Afganistan, toata recunostinta noastra. De aceea, Primaria Capitalei, prin decizia Consiliului General al Municipiului Bucuresti, a hotarat ca astazi sa fie declarati cetateni de onoare ai Municipiului Bucuresti, Capitala Romaniei, trei soldati raniti in Afganistan si Irak”.

 

Cu aceasta ocazie, unul dintre militarii raniti in Irak, plutonierul major, Daniel Porumb a declarat:

„La multi ani, Romania, va multumesc si sunt onorat pentru acest titlu. Vreau sa va spun ca in 2007 Dumnezeu a hotarat sa traiesc viata la un alt nivel. Am vrut, am reusit si reusesc sa traiesc demn, iar acest titlu ma obliga sa continui in acelasi fel. As vrea sa reamintesc ca astazi nu as fi fost aici in fata dvs daca nu ar fi fost una dintre cele mai importante persoane din viata mea alaturi de mine: mama mea. Va multumesc si inca o data va urez la multi ani”.  

Caporal Eugen Patru:

„In primul rand vreau sa va urez la multi ani pentru ca astazi este ziua noastra a tuturor, sa va multumesc pentru acest titlu si sa va multumesc pentru ca ati fost alaturi de noi pe tot parcursul pregatirilor pentru jocurile Invictus pe care le-am dus la capat cu un rezultat foarte bun. Va multumesc mult, am foarte mari emotii”.    

Colonel in retragere, Dorin Petrut:

„Ma bucur ca azi pot vorbi romaneste, ma bucur ca azi pot spune: sunt roman, ma bucur ca cei care sunt sub glia stramoseasca se pot mandri cu noi. Cine sunt eu? Un roman, atat. Ma bucur ca sunt aici, langa dumneavoastra, inimi mari. Daca nu erau inimi mari, noi cei din Grupul Invictus, nu ne am fi putut pregati. Eu din tot sufletul meu de roman va multumesc!”      

In ultimii ani, aproximativ 40 de mii de militari au servit Romania in Irak, Afganistan si in alte teatre de operatiuni.

 

Citeste si...
CEO-ul Amazon, Jeff Bezos a transmis mesaj de îngrijorare către angajați săi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.