Europarlamentarii PNL și USR nu vor reuși decât să se umple de ridicol și să o pună într-o poziție delicată pe Ursula von der Leyen dacă vor vota împotriva numirii Rovanei Plumb în funcția de comisar european, crede Gabriela Firea, primarul Capitalei.

https://www.facebook.com/gabifirea/

Gabriela Firea a scris, marți, pe pagina sa de Facebook, după ce Consiliul UE a aprobat lista persoanelor nominalizate pentru funcțiile de comisari europeni, că Rovana Plumb va fi comisar pentru Transporturi „în ciuda agitației mediatice stânite de USR și PNL”.

„Rovana Plumb va fi comisar european pentru Transporturi, în ciuda agitației mediatice stârnite de USR și PNL. Chiar dacă europarlamentarii acestor partide vor acționa contrar oricăror cutume și vor vota, la audierile din comisii, împotriva comisarului desemnat din partea țării noastre, nu vor reuși decât să se umple de ridicol și să o pună într-o poziție delicată pe Ursula von der Leyen, care și-a asumat această nominalizare în deplină cunoștință de cauză și cu respectarea tuturor reglementărilor legale”, a scris Gabriela Firea.

Potrivit acesteia, votul în comisii este doar consultativ, iar în plen votul se acordă întregii Comisii, în bloc, fiind foarte puțin probabil ca europarlamentarii USR și PNL să voteze altfel decât grupurile politice din care fac parte, „doar ca să se răzbune pe PSD”.

„Este foarte trist că tocmai cei care se erijează în reprezentanții noului mod de a face politică se pretează la astfel de jocuri meschine, politicianiste, din care de pierdut nu are nici PSD, nici Rovana Plumb, ci România”, a mai scris Firea.

Citeste si...
Traian Băsescu, la săniuş cu nepoata sa

Consiliul UE a aprobat, marți, lista persoanelor nominalizate pentru funcțiile de comisari europeni, unde din partea României este propusă Rovana Plumb, potrivit unui comunicat de presă al instituției.

„Consiliul a aprobat astăzi (marți – n.r) lista persoanelor care sunt propuse pentru a fi desemnate membri ai Comisiei până la 31 octombrie 2024. Potrivit articolului 17(7) din Tratatul Uniunii Europene, lista este adoptată de Consiliu în consens cu președintele ales al Comisiei. Președintele ales Ursula von der Leyen și-a dat acordul asupra draftului listei comisarilor desemnați ieri (luni – n.r.)”, se arată în comunicat de presă publicat, marți, pe site-ul Consiliului UE.

Ursula von der Leyen urmează să prezinte, marţi, de la 13.00, ora României, componenţa Colegiului comisarilor europeni. Rovana Plumb apare pe lista propunerilor de comisari europeni din partea României, potrivit unui comunicat de presă al instituției.

Parlamentul European trebuie să își dea acordul pe întregul Colegiu al Comisarilor, inclusiv președintele și Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politici de Securitate/ vicepreședintele Comisiei Europene. Aceasta este precedată de audieri ale comisarilor desemnați în comisiile parlamentare de specialitate, potrivit Regulii 125 a Regulamentului Parlamentului. Odată ce Parlamentul European și-a dat consimțământul, Consiliul European numește formal Comisia Europeană, conform Articolului 17 (7) din Tratatul Uniunii Europene (TUE)”, conform sursei citate.