A muncit mult pentru cariera de jurnalist pe care a început-o în anii 1990 în Bacău, iar astăzi a devenit prima doamnă primar al Capitalei și cea mai puternică femeie din Partidul Social Democrat. 

În urmă 27 de ani, Gabriela Firea a început cariera de jurnalist la săptămânalul „Pur și simplu” din Bacău și a făcut pasul către presa puternică din România, odată cu angajarea la Televiziunea Română unde a devenit realizator de reportaje economice editor–prezentator al emisiunii „Jurnal”, realizator-moderator al emisiunii „Ediție Specială” și Realizator-moderator al rubricii „Știrea Zilei”. Până a ajunge o vedetă a televiziunii, Firea a mai lucrat la Cotidianul azi și Radio Contact.  

Pentru o vreme a renunțat la presă în favoarea consultanței politice și a devenit consilier pentru relații publice și imagine a premierului Mugur Isărescu, iar în perioada februarie-decembrie 1999 și purtător de cuvânt al Guvernului și Secretar de Stat, șef al Departamentului pentru Comunicare în Guvernului Mugur Isărescu. 

A revenit în presă, dar de data asta în Trustul Intact, unde lupta se ținea pe audiențe iar pretențiile era mari. A devenit imaginea Antena 3, dar nu s-a mulțumit doar cu atât și a acceptat să conducă revista Săptămâna Financiară. Gabriela Firea a devenit apoi director general al ziarului Financiarul și al revistei Felicia.

Citeste si...
Liderii organizaţiilor PSD sector 1 şi sector 5 au fost demişi de către Comitetul Executiv al partidului

 Legătura definitivă cu jurnalismul s-a rupt, în 2012, odată cu primirea carnetului de partid al social-democraților, apoi a fost imediat aleasă pentru funcția de senator în colegiul 1 Ilfov. Cu un an mai târziu a fost aleasă în funcția de președinte al organizației județene Ilfov. „Soarta” politică a continuat să îi surâdă, iar în 2014 a devenit purtătorul de cuvânt al celui mai mare partid din România și apoi al candidatului PSD Victor Ponta. 

Festivitate premiere CSM cetatean de onoare Bucuresti 09.11.2016

Apogeul carierei politice a fost atins în momentul în care Gabriela Firea a fost validată pentru scaunul de primar al Capitalei, devenind primul edil femeie din București. Acum, odată cu experiența acumulată, Firea a câștigat susținerea colegilor din PSD, iar vocea ei pare să conteze tot mai mult de la o zi la alta. 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.