Ca urmare a materialelor de presă care anunță, în mod eronat, o

apropiată majorare a facturilor populației la încălzire, ca urmare a

unei viitoare creșteri de preț a Gigacaloriei, Primăria Capitalei a decis să lămurească lucrurile și să/i liniștească pe bucureșteni: nu vor plăti mai mulți bani pe Gigacalorie.

 

Primăria Municipiului București infirmă datele publicate în presă conform cărora o eventuală majorare a prețului de producție a Gigacaloriei se va reflecta în facturile finale plătite de populaţie.

 

Primarul General, Gabriela Firea: “Prețul Gigacaloriei pentru cetățenii bucureșteni, consumatori racordați la RADET, nu va înregistra creșteri. Informația conform căreia ELCEN a solicitat

Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) o majorare a preţului gigacaloriei cu aproximativ 10% se referă la prețul de producție al companiei, și nu la prețul la consumator. Orice majorare a prețului pe Gigacalorie plătit de populație are loc numai

prin Hotărâre a Consiliului General al Municipiului București, iar în prezent un astfel de proiect NU se află în lucru la nivelul municipalității”.

Citeste si...  La botezul lui Archie, ducii de Sussex încalcâ încă o tradiţie a Casei Regale Britanice

 

Orice afirmație contrară este de natură să dezinformeze populația, de aceea facem apel ca informațiile destinate cetățenilor să fie tratate cu responsabilitate, fără adăugarea unor interpretări proprii, se arată în comunicatul remis presei. .

 

“Eu vorbesc despre preţul de producere al Elcen, nu de preţul gigacaloriei care ajunge la populaţie”, este declarația reprezentantului ELCEN, citată în materialele de presă la care facem referire, așadar concluzia conform căreia majorarea se va reflecta în facturile finale plătite de populaţie este o pură speculație, nu o informație oficială”, a declarat Gabriela Firea.

 

În prezent, preţul gigacaloriei este de 163,03 lei cu TVA pentru consumatorii casnici. Din acest preţ, tariful gigacaloriei nu a suportat modificări faţă de anul precedent.