Întrebată dacă este adevărat că partenerii de la ALDE au avertizat că vor ieşi din coaliţie dacă moţiunea de cenzură nu trece, Firea a spus: „Nu. Am fost la foarte multe întâlniri. Partenerii noştri de la ALDE, domnul Tăriceanu, sunt extrem de responsabili, la fel de îngrijoraţi ca şi noi de faptul că două persoane au încercat să rupă atât ALDE, cât şi PSD pentru a constitui o nouă formaţiune politică”.

În opinia ei, şedinţa de marţi de la Executiv e o „caricatură” de astfel de reuniune. „Am auzit că mâine e o şedinţă de guvern. Care Guvern? Al cui? Neconstituţional, apolitic (…). E o caricatură de şedinţă de guvern”, a spus edilul general.

Ea a menţionat că, după votul la moţiunea de cenzură, a doua sau a treia zi va fi organizat un Comitet Executiv în care preşedintele PSD, Liviu Dragnea, va da două-trei propuneri de candidaţi pentru fotoliul de prim-ministru şi pentru fotoliile ministeriale. „Cu siguranţă va fi un vot mult mai responsabil de această dată”, a subliniat Firea, conform Agerpres.

În ceea ce priveşte funcţia de prim-ministru, ea crede că nu este bine să se vină doar cu o propunere.

Citeste si...  Surpriză la ICCJ: Procurorul PICCJ pare a fi aliatul lui Kovesi

„Cei care ne învinovăţesc trebuie să înţeleagă că nu ai cum să ştii totul despre un om. (…) Da, vrem să suflăm şi în iaurt, vrem să punem mai multe întrebări”, a afirmat Firea.

Ea a susţinut că se doreşte dinamizarea activităţii la Palatul Victoria. „Dorim să dinamizăm activitatea de la Palatul Victoria cu o formulă guvernamentală nouă, proaspătă, pusă pe treabă”, a spus Firea.

Firea s-a declarat neplăcut surprinsă de faptul că Sorin Grindeanu a destituit întreaga conducere a Ministerului Dezvoltării Regionale.

„Erau câţiva secretari de stat care primiseră atribuţii tocmai ca proiectele importante pentru ţară să nu se blocheze în aceste zile, mai ales că exact azi au venit reprezentanţii Comisiei Europene la Bucureşti pentru a analiza stadiul absorbţiei fondurilor europene. (…) Orice ar fi, nu poţi să pui ţara la mezat, nu poţi să dai foc instituţiilor, credibilităţii ţării, nu poţi să acţionezi de această manieră iresponsabilă”, a adăugat Firea.