Firea, a declarat vineri, la Parlament, că senatorului PSD Ecaterina Andronescu i-a fost promisă susținerea pentru preluarea conducerii organizației social-democrate din București.

Întrebată cum comentează faptul că senatorul PSD Ecaterina Andronescu a acceptat să fie propusă într-un Guvern despre care spunea că este cel mai slab Cabinet pe care l-au avut social-democrații, Gabriela Firea a spus că liderul PSD Liviu Dragnea dorește să-i arate „pisica”.

„Este decizia domniei sale. Ușor m-a surprins și pe mine. Amintiți-vă că doamna Andronescu a fost propusă la portofoliul Educației de organizația PSD București, dar atunci a fost respinsă această candidatură și dna Andronescu pe bună dreptate a fost afectată. După acel moment a fost eliminată și de la comisia senatorială pentru Educație și de asemenea ne-a transmis că s-a simțit umilită, iată că în acest moment politic mai învolburat în care i s-a promis dnei Andronescu susținere pentru președinția PSD București i se oferă și funcția de ministru. Ca să vedeți cât de mult contează pentru dl Dragnea o conduită profesională și o demnitate politică. Acum câteva luni d-na Andronescu nu era bună la Educație, acum este bună doar pentru a-i arăta pisica dnei Firea. Nu mă sperie nicio pisică, nici albă, nici neagră, chiar îmi plac pisicile, sunt o mare iubitoare de animale”, a declarat Firea, președinte interimar PSD București, conform Mediafax.

Citeste si...
Ce nu ai voie sa faci maine, cu o zi inainte de FLORII. E pacat mare

Anterior, Firea a spus că își așteaptă sentința la Comitetul Executiv PSD și că nu vor fi surprize în privința situației sale, întrucât știe că „se dorește” să fie înlăturată de la conducerea PSD București și Ilfov pentru că cei care sunt în dezacord cu liderul PSD sunt decapitați.

De altfel, Firea a spus marți, la Parlament, că va candida la funcția de președinte PSD București, poziție pe care o ocupă acum interimar, dacă se va convinge că alegerile sunt „corecte și nu manevrate”.

„CEx-ul va decide un președinte interimar dacă eu voi fi demisă din această poziție. Înțeleg că este o altă candidatură acum și vor fi niște alegeri la care vor fi candidați. Poate și eu, poate și alți primari de sectorare, poate și alți parlamentari, până la urmă bucureștenii care sunt membri PSD trebuie să-și spună cuvântul”, a spus primarul general al Capitalei.

Cu privire la funcția pe care o deține interimar la PSD București, aceasta le-a spus jurnaliștilor: „Domnul a dat, domnul a luat, fie numele Domnului binecuvântat”.