Conform unui comunicat de presa, aproape jumătate din locuitorii Capitalei vor rămâne fără apă caldă în perioada următoare, după ce Distrigaz a decis limitarea debitului de gaze naturale către Electrocentrale București (ELCEN), din cauza datoriilor.

ELCEN spune că bucureștenii vor rămâne fără apă caldă pentru că RADET nu-și plătește datoriile. Primarul Bucureștiului, Gabriela Firea, acuză societatea de șantaj economic și cere intervenția Guvernului și a premierului.

”E un șantaj economic pe care îl practică ELCEN. E o datorie de 10 ani, pe care ELCEN vrea să o plătim în câteva luni. Se pun în pericol școlile, spitalele, grădinițele. Am avut o discuție cu ministrul Energiei, am crezut că va transmite și conducerii ELCEN modul de discuție deschis. ELCEN vrea să plătim o datorie istorică, în caz contrar, salariile RADET nu vor fi plătite și nu va fi livrată apa caldă.

Dacă ELCEN omoară RADET, de unde își recuperează suma de 268 de milioane de lei? Fac un apel la Guvern, la premier, să înțeleagă că apa caldă, căldura, la nivelul Bucureștiului, nu e doar de datoria Primăriei. Noi am plătit, de când am ajuns primar, totul la zi.”, a spus Gabriela Firea.