Faptul că transportul public din Capitală are nevoie de îmbunătățiri, o știe toată lumea, dar, iată, că primarul general al Bucureștiului, Gabriela Firea, a decis să facă și ceva concret în acest sens. La propunerea edilului șef al Capitalei, Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat, in sedinta de joi, 18 octombrie, proiectul de hotarare „Achizitionare mijloace de transport mai putin poluante necesare imbunatatirii transportului public de calatori in Municipiul Bucuresti”, respectiv 100 de  troleibuze si 130 de autobuze hibrid.

“In contextul eforturilor de modernizare si eficientizare a transportului public si de reducere a poluarii in Capitala, demaram procedurile pentru achizitia a 230 de mijloace de transport public nepoluante, accesând fonduri europene nerambursabile, prin Fondul de Mediu. Cererea de finantare va fi depusa pe baza studiului de oportunitate. Avem gata studiul, il supunem astazi aprobarii Consiliului General si avem, separat, un proiect de hotarâre prin care se aproba proiectul efectiv de achizitie si contributia de la bugetul Capitalei. Este vorba despre 100 de troleibuze noi si 130 de autobuze hibrid noi. Bugetul total al proiectului este de aprox. 104 de milioane euro, cu TVA inclus, din care suma nerambursabila se ridica la circa 73 de milioane de euro, iar contributia proprie a Municipiului Bucuresti este de 18 milioane de euro, adica 20% din cheltuielile eligibile ale proiectului”, a declarat Gabriela Firea.

Citeste si...
Primar liberal, mort la uşa unui spital unde nu era niciun medic de gardă

Primarul Capitalei a mai precizat, în ședința Consiliului General de joi, 18 octombrie, că proiectele derulate in prezent de Municipalitate, la capitolul transport public, insumeaza achizitia a  altor 1.000 de noi mijloace de transport in comun, la care se adauga la cele 230 supuse joi votului CGMB. Concret, aceste 1000 de noi mijloace de transport înseamnă: 400 de autobuze Euro 6 care sunt in curs de livrare, primele urmand sa ajunga chiar luna aceasta in Capitala, 100 de tramvaie si 100 de autobuze electrice – din fonduri europene, dar si alte 130 de autobuze de tip hibrid, 100 de tramvaie si 200 de autobuze de tip GNC – cu fonduri de la bugetul local.

Investițiile erau necesare pentru că flota utilizată în transportul public este uzată. Practic, prin acest proiect, Primaria Municipiului Bucuresti isi propune imbunatatirea calitatii transportului public pentru regiunea Bucuresti-Ilfov dar si sa doteze parcul auto al transportului public cu mijloace de transport in comun care reduc emisiile poluante, in acord cu masurile prevazute in Planul de Mobilitate Urbana Durabila pentru regiunea Bucuresti-Ilfov si Planul Integrat de Calitate a Aerului.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.