Finanţatorul FCSB, Gigi Becali, a fost nevoit să ia o decizie drastică la echipa de fotbal, după începutul pandemiei de COVID-19. A redus salariile şi a continuat să investească în celelalte afaceri ale sale, care au fost profitabile. Iar Gigi Becali se poate felicita după ultima perioadă, fiind în Top-ul celor mai bogaţi 300 de români, după ce a nu a fost afectat de pandemie.

Finanţatorul FCSB, Gigi Becali rămâne printre cel mai bogaţi români, în ciuda perioadei dificile, care a afectat toate industriile. Dacă din FCSB nu a mai reuşit să scoată profit ca în alte perioade, omului de afaceri i-a mers bine în imobiliare şi construcţii.

Gigi Becali, printre cei mai bogaţi români! Cum a câştigat bani, după ce încasările la FCSB au scăzut
Conform clasamentului alcătuit de Capital, Gigi Becali e al treilea cel mai bogat român din sport, cu o avere estimată între 350-450 de milioane de euro. Averea nu i-a scăzut, după ce FCSB nu a mai reuşit să încaseze milioanele de euro anul de pe urma participărilor în Champions League şi Europa League. Nici măcar transferurile de jucători nu l-au ajutat să încaseze mai mulţi bani.

Nicolae Stanciu (9.7 milioane de euro) şi Alexandru Chipciu (3 milioane de euro) sunt ultimele transferuri tari realizare de Gigi Becali, iar în această perioadă aşteaptă să-i vândă pe Florinel Coman, Dennis Man sau Olimpiu Moruţan de la FCSB.

În schimb, principalii bani ai lui Gigi Becali nu vin din fotbal, ci din imobiliare şi construcţii, conform sursei citate. Finanţatorul FCSB a reuşit să-şi păstreze averea.

„Eu încet, încet renunţ la toate. Nu mai vreau decât afacerile care sunt vechi. Nu se poate altfel. Vrei să pui bază în oameni sau în Hristos? Nu poţi să faci afacere curată cu politica şi afacerile. Nu mă pot ruga dacă nu am inima curată”, a declarat patronul FCSB, pentru România TV, în urmă cu câteva săptămâni.

Cum arată Top-ul celor mai bogaţi români din sport
Cel mai bogat român implicat din sport rămâne Ion Ţiriac, fostul tenismen care are o avere evaluată la 2 miliarde de euro. Acesta e urmat de Gruia Stoica, finanţatorul FCSB, Gigi Becali, patronul Astrei, Ioan Niculae şi fostul patron al Rapidului, George Copos.

Top 5

Ion Ţiriac – 2 miliarde de euro
Gruia Stoica – 460-500 de milioane de euro
Gigi Becali – 350-450 de milioane de euro
Ioan Niculae – 300-340 de milioane de euro
George Copos – 200-210 milioane de euro

Citeste si...
Daniela Crudu, la spital, după ce a bătut-o iubitul. Cine este bătăușul asistente TV și cu ce se ocupă: Este un om de afceri din Croația