Actriţa suedeză Bibi Andersson, una dintre artistele favorite ale regizorului Ingmar Bergman, a murit duminică la vârsta de 83 de ani, a anunţat fiica sa, Jenny Grede Dahlstrand, relatează AFP.

Bibi Andersson a jucat în numeroase filme ale regizorului suedez, printre care A şaptea pecete (1957), Fragii sălbatici (1957) şi Persona (1966), scrie agerpres.ro.

Bibi Andersson a început să lucreze cu el la vârsta de 15 ani, atunci angajată să joace în mai multe clipuri publicitare pentru marca de săpun suedez „Bris” pe care el le realiza.

Ea a primit numeroase premii printre care Ursul de Argint pentru cea mai bună actriţă la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin pentru rolul său din „The Mistress”, lungmetrajul regizorului suedez Vilgot Sjoman.

Bibi Andersson a continuat să joace până în 2009, când a fost victima unui accident vascular după care a avut o paralizie parţială a corpului.

Citeste si...
Marea Britanie în Alertă! Regina a semnat legea ce permite declanşarea Brexit-ului

„A lăsat în urma ei un gol enorm pentru toţi cei care au avut privilegiul de a trăi alături de ea”, a declarat fiica sa pentru AFP.

Pentru Jan Holmberg, preşedintele Fundaţiei Ingmar Bergman, Bibi Andersson nu a avut întotdeauna roluri la înălţimea talentului său. Însă „se implica şi făcea din acestea ceva mult mai mare”, a spus el pentru AFP.

Presa, şi Ingmar Bergman chiar, a vorbit adeseori despre artiştii care au jucat în filmele sale ca fiind actorii „lui”. Într-o zi, Bibi Andersson a răspuns: „Nu-mi aparţin decât mie”, a mai amintit Jan Holmberg. „Şi era ea întreagă aici”, a mai spus preşedintele Fundaţiei Ingmar Bergman.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.