A apărut şi prima reacţie a familiei asistentei maternale care a ţinut copilul ilegal timp de 2 luni. După ce autoritățile pentru protecția copilului au spus că femeia a refuzat de două ori, în scris, adopţia copilului, fiica asistentei maternale susţine contrariul. Ar fi vrut să o înfieze pe Sorina, dar ar fi fost împiedicată de Protecţia Copilului, pe motiv că familia nu câştiga suficient.

Adelina Vălănescu – fiica asistentei maternale: Noi am spus că vrem să o înfiem și pe Sorina. Doamnele au răspuns că nu mai avem veniturile necesare și condițiile pentru al doilea copil de înfiat. Au spus că Soprina nu e oricum adoptabilă.

Reporter: Mama dvs susține că nu știe ce a semnat sau că a fost constrânsă să semneze?

Adelina Vălănescu: A păcălit-o pur și simplu.

Reporter: De ce a fost internată Sorina? Familia adoptivă spune că a fost internată inclusiv pentru malnutriție.

Adelina Vălănescu: Fata așa a fost luată din centru și noi, pe parcursul a 7 ani ne-am luptat cu chestia asta și domnii o să se lupte în continuare pentru că fata a plecat prost. Când am luat-o din centru nu arăta a acopil de 1 an și două luni, nu mergea în picoare, nu putea să mănânce.

Citeste si...
Polițiștii din oltenița au confiscat peste 54.000 de țigarete de contrabandă

Fetița din Baia de Aramă a fost adoptată de o familie de români din America, după ce nicio familie din țară nu a dorit să o adopte, potrivit autorităților. Și fosta asistentă maternală a dat de două ori declarație că nu dorește adopția, potrivit VeDemJust. Pe de altă parte, familia la care a crescut fetița până acum spune că i-a fost refuzată adopția.

Familia adoptivă o acuză pe femeia care a crescut-o pe Sorina că a încercat să o manipuleze şi să îi inducă ideea că noii părinţi ar vrea să îi facă rău. Potrivit acestora, din 2012 şi până în prezent, Sorina a fost internată în spital de 3 ori, pentru diverse afecţiuni, inclusiv pentru malnutriţie. Mai mult, timp de aproximativ 5 ani, copila a fost refuzată de 122 de familii din România înscrise pe lista de adopţii. Până şi asistentul maternal, în grija căruia s-a aflat Sorina în ultimii ani, ar fi refuzat în scris adopţia micuţei.

Cazul a generat şi proteste. Zeci de oameni au demonstrat în această dimineaţă în Baia de Aramă, oraşul în care a trăit până acum copila adoptată. Oamenii sunt nemulţumiţi de felul în care au acţionat autorităţile.