Atunci când dorim să achiziționăm un smartphone, pe lângă bugetul de care dispunem, fiecare dintre noi vrem să aibă anumite caracteristici. Din sutele de telefoane care sunt disponibile în piață, fiecare are ceva aparte. Este aproape imposibil să găsim la un terminal toate specificațiile de vârf.

În cele ce urmează vă prezint atuul fiecărui  brand de smartphone, astfel încât să vă fie mai simplu să alegeți.

  1. Fotografiile

Modelul Huawei P30PRO este smartphone-ul care are cea mai performantă cameră foto la ora actuală. Lansat recent, în martie 2019, P30 PRO vine cu 4 camere compuse din sensor principal de 40MP f/1.6, sensor ultra-wide de 20MP f/2.2, sensor de 8MP cu zoom optic 5x și zoom digital 50x și un al patrulea sensor TOF (time-of-flight) care măsoară distanța față de obiectele din câmpul vizual, permițând telefonului să aplice efecte de estompare mai natural. Datorită zoom-ului digital de 50x, putem renunța liniștiti și la binoclu în drumețiile noastre. În plus, putem să obținem fotografii extraordinare sau putem să imortalizăm cele mai bune cadre, chiar și în condiții de luminozitate foarte scăzută.

2.Autonomie

Oare de câte ori vi s-a întâmplat să rămâneți fără baterie, atunci când aveați cea mai mare nevoie?

Prezentat în februarie 2019 de echipa Avenir Telecom, terminalul Energizer Power Max P18K Pop, vine cu o baterie de 18 000 mAh. Potrivit specificațiilor, acest terminal promite o autonomie de până la 50 zile în mod standby, poate reda videoclipuri două zile continuu, sau muzică timp de 4 zile. Folosit în mod normal, cu o singură încărcare, bateria susține mai mult de o săptămână autonomia acestuia. Acest smartphone va fi disponibil începând cu luna iunie a acestui an.

Citeste si...
Samsung Galaxy S5 Active, imagini și detalii despre Galaxy S5 Active

3.Rezistență la socuri

Ți-ai scăpat vreodată telefonul din mână? S-a spart display-ul sau spatele? Sau s-a dezmembrat pur și simplu? Protecțiile clasice, cum ar fi: folia de protecție, capacul sau husa nu sunt de ajuns întotdeauna. În piață găsim și  telefoanele de tip rugged, care sunt super rezistente și fac față cu brio la condiții extreme.

Compania americană Caterpillar, cunoscută inițial pentru echipamentele din domeniul construcțiilor, a intrat și pe piața producătorilor de telefoane și a creat terminalul Caterpillar CAT S61.  Este foarte solid, rezistent la căderi pe beton de la 1,8 metri înălțime. Indicele de protecție IP68 îl face să reziste în apă la o adâncime de până la 3 metri timp de 60 minute. Pe lângă caracteristicile robuste, are implementată și o camera termică care măsoară temperatura cuprinsă între valorile -20 grade și +400 grade Celsius. Se adresează utilizatorilor din domeniul industrial: constructori, electricieni, mecanici, dar și celor care se cred neîndemânatici și care nu vor să investească mai des în smartphone-uri.

4. Actualizările sistemelor de operare

Versiunile superioare la sistemele de operare sunt menite să îmbunătățească performanțele smartphone-urilor. Din păcate nu primim într-un termen scurt aceste actualizări pe dispozitivele noastre.

Însă dacă deții un telefon Apple Iphone cu siguranță te vei bucura imediat de îmbunătățirile sistemului de operare. Față de Android pentru care trebuie să aștepți câteva luni pentru ca o nouă actualizare să devină disponibilă, cei care dețin un dispozitiv Apple, pot beneficia de update în aceeași zi în care este anunțată, deoarece vine direct de la producător.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.