Fiecare corp are un miros specific, însă pot exista momente când devine extrem de deranjant. Acesta este un semnal că organismul nu funcționează întocmai cum ar trebui, așa că nu-l ignora.

Respirația fructată
La polul opus respirației urât mirositoare, respirația cu miros de fructe poate indica un simptom al afecțiunii numite cetoacidoză diabetică. Aceasta se caracterizează prin nivelul scăzut de insulină, corpul nemaiputând să furnizeze energie. Potrivit clickpentrufemei.ro, acestă afecțiune este gravă, putând determina apariția comei diabetice sau chiar a decesului.

Picioare urât mirositoare
Afecțiunea cunoscută sub denumirea de „piciorul atletului“ se caracterizează prin mirosul puternic și neplăcut al picioarelor. Dacă observi tendința de uscare excesivă a pielii, însoțită de descuamare și de înroșire în zona degetelor, este posibil să suferi de această afecțiune, care apare, de obicei, în urma unei combinații de bacterii și ciuperci ce erodează pielea. Scărpinatul poate răspândi infecția și în alte zone ale corpului, așadar ai grijă.

Citeste si...  Iată asupra carei date au căzut de acord partidele politice pentru alegerile locale

Scaun cu miros înțepător
Acesta este un simptom întâlnit adeseori în cazul celor cu intoleranță la lactoză. În momentul în care intestinul subțire nu produce suficiente enzime, lactoza nu poate fi digerată, de aceea, în loc să fie direcționată în sânge, aceasta ajunge direct în colon, unde fermentează.

Urină puternic mirositoare
Dacă tractul urinar funcționează corespunzător, urina nu va avea niciun miros. În schimb, în cazul unei infecții urinare, va emana un miros puternic. Poate fi vorba de contaminarea cu o bacterie, cea mai întâlnită fiind cea cu E.coli. De aceea, se recomandă să mergi la consultul unui medic ginecolog.