Cinci jucători ai echipei FC Petrolul au fost testaţi pozitiv cu noul coronavirus, cu o zi înainte de începerea play-off-ului Ligii a II-a

„Testele au fost făcute la un laborator acreditat. E o anchetă mai complexă, fiindcă trebuie să indentificăm contacţii nu doar din lot, ci şi la nivel de club şi familii. Vineri, probabil, vom avea tabloul concret. La testele anterioare au ieşit cu toţii negativ, prin urmare cineva din club a adus virusul recent în grup. Din păcate, toată lumea s-a relaxat şi ajungem la astfel de situaţii complicate”, a declarat Bogdan Nica, şeful DSP Prahova.

Petrolul urma să joace sâmbătă cu UTA, în prima etapă a play-off-ului Ligii a II-a
Potrivit surisei citate, jucătorii fost internați, iar restul lotului va fi izolat pentru 14 zile.

Petrolul urma să joace sâmbătă, de la ora 17.00, la Arad, cu UTA, în prima etapă a play-off-ului Ligii a II-a, dar întâlnirea a fost amânată.

Play-off-ul începe vineri, la ora 17.00, cu partida Turris-Oltul Turnu Măgurele – Campionii FC Argeş.

Citeste si...
Inconștiență! Abia sosit din Italia, un bărbat suspect de coronavirus plecase la plimbare cu STB

Cresc cazurile de coronavirus în România
Până astăzi, 2 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 27.746 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 20.433 au fost externate, dintre care 19.363 pacienți vindecați și 1.070 pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 450 de noi cazuri de îmbolnăvire. La ATI, în acest moment, sunt internați 237 de pacienți.

Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, a criticat filmulețul care circulă pe rețelele sociale, prin care se încurajează nepurtarea măștii de protecție în plină epidemie de coronavirus. Reacție survine după ce Raed Arafat, șeful DSU, a intervenit pentru a-i condamna pe inițiatorii clipului controversat.

Alexandru Rafila mai susține că trebuie să învățăm să funcționăm cu noul coronavirus și atrage atenția că economia nu va rezista unei a doua perioade de izolare, precum cea din timpul stării de urgență.