Un armistițiu de 12 ore între Israel și mișcarea islamistă Hamas a intrat în vigoare sâmbătă la ora locală 08.00 (05.00 GMT) în Fâșia Gaza, unde aproximativ 880 de palestinieni au fost uciși de la declanșarea ofensivei israeliene.

fasia_gaza_aa_07521700

Hamas și armata israeliană au anunțat o încetare a focului limitată după eșecul de vineri la Cairo al secretarului de stat american John Kerry de a încheia un armistițiu durabil între beligeranți.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, un responsabil al Hamas, grupare care controlează Fâșia Gaza, a anunțat că a acceptat să respecte armistițiul după 18 zile de conflict în care și-au pierdut viața 37 de soldați israelieni.

Ulterior, armata israeliană a confirmat că respectă de asemenea armistițiul, dar a avertizat că va riposta în caz de atacuri împotriva soldaților sau civililor israelieni.

Eforturile diplomatice continuă la Paris unde, începând de la ora locală 11.00 (09.00 GMT), va începe o reuniune internațională privind situația din regiune în prezența miniștrilor de externe ai principalelor țări implicate.

Citeste si...  Clipul video care a stricat contorul YouTube