Blog

Fascinaţia Burj Al Arab şi de ce şi-ar dori oricine să ajungă aici

Luxuriantul hotel din Dubai Burj Al Arab este una din cele mai înalte clădiri din lume şi în egală măsură un hotel extrem de scump. Ce este fascinant de asemenea se referă la faptul că se plasează pe o insulǎ artificială. Are forma unei tipologii de bărci specifice zonei şi este „semnată” de arhitectul Tom Wright. Nu este de mirare de ce este o locaţie de vis, scumpă şi de dorit a se vizita. Orice turist ar fi flatat să aibă şansă de a se caza aici.

Burj Al Arab

Din orice colţ al Dubaiului ai privi nu ai cum să nu observi impozantul hotel Burj Al Arab. Această superstructurǎ este faimoasǎ în toată ţara, o atracţie recunoscută la nivel global. Puţini ştiu că această construcţie a fost începută în 94 şi finalizată în 99. La fel de impresionant este şi faptul că se claseaza ca fruntaş în topul hotelurilor din întreaga lume, dat fiind că este singurul ce deţine recordul de 7 stele. Iată şi câteva aspecte care te conving că Burj Al Arab este de vizitat:

Înălţimea acestei clădiri este de 321 de metri măsuraţi deasupra nivelului apei.

Este gazda celui mai mare teren de tenis din lume, un teren ce se plasează undeva foarte aproape de nivelul superior şi ultim al hotelului. De asemenea, o privelişte de vis este şi cea a pistei pe care o încorporează, situată la 212 metri înălţime de nivelul apei.

Interiorul acestui hotel a fost dotat cu elemente din aur, la propriu. Se crede că până şi lenjeriile sunt cu fir de aur şi de calitate superioară. Nu se poate compara ceea ce acest hotel are cu Lenjerii Hotel România; la 7 stele, lenjeriile se pare că pot fi chiar şi personalizate şi lucrate manual cu cele mai scumpe şi selecte materiale.

În sistem duplex, acest hotel are 202 camere, 18 lifturi, printre altele.

Sistemul de iluminat include în jur de 28 de mii de lumini.

Pereţii şi podele din acest hotel au fost realizate din marmură.

Este de la sine înţeles că un astfel de hotel are pretenţii. Astfel, nu oricine trece pragul acestui loc. Nu ai voie să hoinăreşti pur şi simplu prin hotel astfel că ţi se permite accesul numai pe bazǎ de rezervare, dacă nu la hotel atunci la restaurantele disponibile, nu mai puţin de 7. Oricum, şi să ajungi numai la recepţie ai şansa să admiri un acvariu înalt cât două etaje, precum şi fântânile muzicale cu laser.

Cei care intră în Burj Al Arab trebuie să confirme şi sǎ demonstreze nu numai rezervarea în sine cât şi posibilitatea de a cheltui o minimă de 100 de dolari. Este un sanctuar al vieţii de lux, de răsfăţ, unde comercialul este în floare.

Te gândeşti cam cât costă tot acest răsfăţ şi lux? Se estimează o suma de 650 de milioane de dolari ce au stat la baza construcţiei, ca finanţare.

blank