Familia ALDE europeana ameninta cu excluderea partidul lui Tariceanu daca accepta amnistia Liderul grupului ALDE din Parlamentul European, Guy Verhofstadt, a declarat marți, într-o dezbatere la Strasbourg în prezența premierului Viorica Dăncilă și a mai multor membri ai Guvernului, că dacă se va da o lege a amnistiei atunci liberalii europeni nu mai vor să-i aibă de parteneri pe cei de la Bucuresti.

Familia ALDE europeana ameninta cu excluderea partidul lui Tariceanu daca accepta amnistia Declaratiile vin in conditiile in care partidul ALDE condus de Calin Popescu Tariceanu este membru in familia europeana ALDE.

„Tariceanu mi-a promis ca Guvernul dvs si ambele partide din majoritate vor modifica propunerile (la Codurile Penale – n.r.) si se vor conforma Comisiei de la Venetia, mai mult decat atat a fost de acord cu mine ca aceasta Comisie de la Venetia va veni cu al doilea aviz dupa ce se vor face modificarile pentru a remedia Codul Penal, Codul de procedura penala. Nici macar una din aceste promisiuni nu a fost respectata. Guvernul urmeaza sa continue calea aceasta a proastelor practici ca alte Guverne ale lui Viktor Orban şi Kaczynski. Citesc in presa ca aveti un plan pentru amnistie pentu coruptie, asta inseamna ca scoatem pestele cel mare de la indemana instantelor. Daca se confirma, grupul meu si familia liberala nu va merge in alegeri cu asemenea parteneri, vrem sa avem parteneri forte democratice”, a declarat liderul ALDE european, Guy Verhofstadt.

Citeste si...  Europa la un pas de haos. Iată ce arată cel mai nou sondaj la nivel european