Ministerul Apărării Naţionale (MApN) va semna un protocol cu Primăria Arad, căreia ar urma să îi cedeze Cetatea Aradului, în care funcţionează o bază militară, consilierii locali aprobând, luni, forma de protocol care a fost convenită între părţi, a anunţat primarul Gheorghe Falcă.

ghe_falca_18365800

Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a anunţat că s-a ajuns la o înţelegere cu MApN privind forma protocolului care va fi semnat între părţi în vederea demilitarizării Cetăţii Aradului şi a transferului acesteia către administraţia locală, pentru a fi valorificată turistic.

Conform primarului, protocolul va fi semnat în scurt timp, după ce, luni, Consiliul Local Arad a fost chemat să aprobe conţinutul documentului, în forma convenită cu MApN.

În urma supunerii la vot, consilierii au adoptat cu unanimitate de voturi acest protocol, care urmează să fie semnat între primarul Falcă şi ministrul Apărării.

Astfel, imediat ce va fi semnat documentul, reprezentanţii administraţiei locale din Arad vor primi acces în perimetrul actualei baze militare, „pentru efectuarea studiilor şi documentaţiilor tehnico-economice necesare finanţării pentru lucrările de reabilitare a Cetăţii Aradului, în vederea aducerii în circuitul civil şi valorificării potenţialului istoric şi cultural”.

Citeste si...
Orban nu se mai poate stăpâni şi afirmă: Dăncilă nu duce lipsă de tupeu, nici de nesimtire