La scurt timp dupa ce a fost concediat, un american a comis un act abominabil: a decapitat unul dintre colegii pe care nu a reusit sa-i converteasca la Islam.

locul_crimei123_94567700

Tragedia intervine dupa o serie de decapitari ale unor cetateni occidentali de catre combatanti jihadisti din cadrul Statului Islamic, filmate si postate online, scrie Agerpres.

Tragedia s-a produs joi intr-o societate comerciala din statul Oklahoma (centru sud), unde  muncea suspectul, identificat ca Alton Nolen, in varsta de 30 de ani.

Dupa ce a aflat ca a fost concediat, „Nolen a mers in parcare, si-a condus masina chiar pana in fata intrarii in societate (…) apoi a ajuns prin intrarea principala pana la receptie”, a explicat un purtator de cuvant al politiei din orasul Moore, jeremy Lewis.

„Nolen a sarit asupra (colegei sale – n.red.) lui Collen Hufford si a ucis-o cu un cutit. In timpul acestui atac, Nolen a taiat capul victimei”, se arata intr-un comunicat.

Suspectul a atacat apoi un alt coleg cu un cutit, inainte de a fi impuscat de directorul de operatiuni al firmei. Cea de a doua victima si suspectul au fost transportati la spital  si se afla in stare stabila.

„Dupa ce colegii de munca ai lui Nolen au fost interogati, am aflat ca a incercat recent sa converteasca la religia musulmana mai multi angajati”, a precizat purtatorul de cuvant.

Avand in vedere natura crimei, politia locala a contactat Biroul Federal de Investigatii (FBI), a mai aratat reprezentantul autoritatilor.

Citeste si...  Concediat pentru că banca îl suna încontinuu la birou