Facebook şi Comisia Federală pentru Comerț (FTC) negociază eventualitatea impunerii companiei să creeze un comitet independent de supraveghere a confidențialității datelor, informează Politico, citând o sursă, scrie Mediafax.

Pașii vor include numirea unui ofiţer autorizat de către FTC pentru confidențialitatea şi protecţia datelor de la cel mai înalt nivel al conducerii Președintele și CEO-ul  Mark Zuckerberg și crearea unui comitet de supraveghere a confidențialității datelor personale care să includă membrii ai consiliului de administraţie a companiei, se arată în raport.

Potențialul acord dintre companie și FTC se adaugă celor 3 miliarde de dolari pe care Facebook a anunţat săptămâna trecută că le va aloca pentru a acoperi acordul cu autoritățile de reglementare din SUA.

Citeste si...
Iohannis îşi pierde susţinătorii de dreapta, în mod „heirupist”

FTC investighează dezvăluirile conform cărora CEO-ul Zuckerberk a împărtășit în mod necorespunzător datele a 87 de milioane de utilizatori cu compania britanică de consultanță politică Cambridge Analytica. Ancheta s-a concentrat asupra faptului dacă schimbul de date și alte litigii a încălcat un acord din 2011 cu FTC pentru a proteja confidențialitatea utilizatorilor.

Președintele și CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, va prelua rolul de „ofițer de conformitate desemnat”, responsabil de derularea politicilor de confidențialitate ale companiei, se mai arată în raport.