Procurorii DNA au anunțat pe 7 iulie că o parte din dezvăluirile RISE Project privind afacerile lui Liviu Dragnea fac obiectul unui dosar deschis încă din februarie 2016, fiind solicitate acte de la autorităţile din Brazilia. Mai mult, pe 11 iulie procurorii Direcției Naționale Anticorupție au anunțat că s-au sesizat din oficiu și cu alte aspecte referitoare la investigația Rise Project, existând indicii cu privire la săvârșirea unor infracțiuni asimilate corupției.
În acest context, jurnalista Sorina Matei dezvăluie, într-o postare pe Facebook, identitatea procurorului DNA care intrumentează dosarul „Dragnea-Brazilia”. Procurorul care se ocupă de acest caz este Matei Adrian George, un „apropiat al șefei DNA”, „servil și drăgut, căruia i se distribuie toate dosarele delicate”.
„Procurorul din Dosarul Bombonica/ Secretare/ Dragnea care ar putea avea legătură cu Brasil este Matei Adrian George. Servil și slăbuț, căruia i se distribuie toate dosarele „delicate”, inclusiv Microsoft 2 în care n-a mai făcut nimic. Matei Adrian George a fost adus în DNA recent, în Martie 2016, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul București la „recomandarea” lui Adrian Ciocîrlan de la SRI și pus primul pe listă, spun surse judiciare. Procurorul, apropiat al şefei DNA, nu a avut rezultate notabile până în prezent.”, scrie Sorina Matei, pe Facebook.
Pe 6 iulie, RISE Project a publicat un raport atribuit Direcției Generale de Informații și Protecție Internă (DGIPI), intitulat „Notă privind aspecte care afectează climatul socio-economic al județului Teleorman”, care descrie o „rețea infracțională formată din persoane cu putere de decizie în județ”, prin care liderul PSD, Liviu Dragnea, fost președinte al Consiliului Județean Teleorman, ar fi fraudat fonduri europene și guvernamentale. În nota atribuită DGIPI, Liviu Dragnea este prezentat ca „deținătorul majoritar al acțiunilor la purtător de la SC Tel Drum SA”.
Potrivit RISE Project, firma Tel Drum ar fi fost preluată fraudulos de Liviu Dragnea de la stat, iar timp de peste un deceniu acesta și-a atribuit prin licitații trucate majoritatea contractelor publice de asfaltare din județul Teleorman.

Citeste si...  Pedofil norvegian, prins în România