Cel puţin 24 de persoane au murit şi peste 40 au fost rănite, în urma unei serii de explozii la un depozit de artificii din oraşul Tultepec din Mexic, relatează BBC.

A doua explozie, mai puternică decât prima, a avut loc în timpul intervenţieiechipajelor de salvare. Patru pompieri şi cinci ofiţeri de poliţie au fost răniţi în explozie, iar printre răniţi se numără şi un minor.

„Echipele de salvare cercetau zona după prima explozie, moment în care a avut loc cea de-a doua, care a ucis şi a rănit membri ai echipajelor”, se menţionează într-un comunicat dat de Guvern.

Potrivit unor surse oficiale, patru pompieri şi doi ofiţeri de poliţie au murit în timpul intervenţiei.

Citeste si...  Iohannis, la Galați, a dezvaluit ce surpriză a avut la Zagreb

Ministrul de Interne din Mexic, Alejandro Ozuna, a cerut o „examinare minuţioasă” a fabricilor şi îmbunătăţirea proceselor de lucru pentru siguranţa cetăţenilor.

Oraşul Tultepec, situat la aproximativ 30 de kilometri de Ciudad de Mexico, este cunoscut drept capitala pirotehnică a ţării. Peste 40 de persoane au murit din cauza unor explozii în anul 2016. O altă explozie, în urma căreia au murit şapte persoane, a avut loc la începutul anului.

Sursa foto: Twitter