Medical

Există remedii naturale pentru hepatită?

Există remedii casnice pentru combaterea hepatitei? Există. Cu toate acestea, este important să știți că trebuie să consultați un medic, precum și să urmați tratamentul indicat de acesta pentru a trata această boală.

De asemenea, este indicat să cunoașteți diferitele variante ale acestei patologii.

În acest articol vă vom dezvălui mai multe informații despre această patologie și câteva soluții naturale pentru tratarea acesteia.

Ce este hepatita?

Hepatita este o inflamație a ficatului care poate fi cauzată de un virus. Alte cauze posibile sunt consumul prelungit de alcool, expunerea la substanțe chimice toxice sau supradozajul cu medicamente.

Există trei tipuri de hepatită: A, B și C. Toate trei au simptome similare, care, în principiu, sunt similare cu cele ale gripei.

Aceste simptome sunt: ​​febră, oboseală, pierderea poftei de mâncare, greață, vărsături, dureri abdominale și articulare și icter, cele mai caracteristice. Icterul apare atunci când pielea sau ochii capătă o culoare gălbuie.

Tipuri de hepatită

Hepatita tip A poate fi tratată, dar cea de tip B și de tip C este foarte greu de vindecat, putându-se transforma în hepatită cronică.

Hepatita de tip A este de tip viral și este de obicei acută, dar în câteva săptămâni poate fi vindecată. Cea de tip B și C rezistă toată viață, chiar dacă simptomele dispar.

Remedii naturale

Nu uitați că următoarele opțiuni doar completează tratamentul medical, dar în niciun caz nu îl pot înlocui. Consultați medicul înainte de a le utiliza, pentru a evita posibile reacții adverse.

Anghinare

Anghinarea crește eficiența funcției hepatice și promovează funcția biliară, potrivit studiilor. Acest lucru se întâmplă, deoarece ajută la digestia grăsimilor, deși, nu este eficientă pentru pacienții cu hepatită C.

Există sub formă de extract sau se poate face infuzie. În cazul extractului de anghinare, urmați indicațiile producătorului. Infuzia se face din 2 linguri de frunze uscate la fiecare litru de apă clocotită. Puteți consuma până la 3 căni pe zi, înainte de masă.

Sfeclă

Conform cercetărilor, sfecla contribuie la regenerarea celulelor hepatice. Este indicat să o combinați cu alte fructe sau legume.

Se spune prin popor că cel mai bun amestec pentru ficat este cu suc de lămâie (nu este dovedit de știință). Pentru a-l pregăti, amestecați cu ajutorul unui blender zeama de la două lămâi cu o sfeclă decojită și tocată. Consumați amestecul imediat.

Brusture și păpădie

Aceste ierburi trebuie consumate împreună. Curăță ficatul și sângele, de aceea pot fi eficiente în tratarea hepatitei.

Infuzia cu păpădie funcționează ca un tonic hepatic, deoarece are un conținut ridicat de potasiu, stimulează sistemul digestiv și crește producția de bilă. Infuzia de rădăcină de brusture este diuretică, antioxidantă și are acțiune antiinflamatoare.

Armurariul (ciulinul laptelui)

Se consumă tinctură de ciulin de lapte care se obține din semințe, numit silimarină. Acest compus poate fi benefic pentru hepatită și alte boli ale ficatului.

Există tinctură fără alcool sau extract sub formă de capsule. În teorie, ar trebui să consumați 200-400 mg pe zi, dar trebuie să consultați medicul înainte de consum. Ajută la vindecarea și reconstrucția ficatului.

Ligustrum (lemn câinesc)

Ligustrum este un agent restaurator și antiinflamator care s-a dovedit benefic în tratarea hepatitei C. Se consumă boabele, care au gust dulce amărui. Cu toate acestea, nu trebuie consumat dacă aveți diaree.

Pot fi achiziționat sub formă de capsule care trebuie consumate în doze de 5-15 grame pe zi, fie sub formă de infuzie. Se pune 1 linguriță sau o jumătate de linguriță de fructe mărunțite la fiecare cană de apă clocotită.

Curcuma (turmeric)

Turmericul este un condiment răspândit în India. Este, de asemenea, unul dintre ingredientele principale ale binecunoscutului curry. Se folosește rădăcina, dar poate fi utilizată și substanța sa activă, curcumina.

Puteți asezona mesele de sezon sau puteți consuma direct pulberea. De asemenea, puteți face o infuzie din 4 lingurițe de turmeric la un litru de apă fierbinte.

Puteți bea până la 4 căni pe zi (după ce se răcește). Detoxifică ficatul, îmbunătățește funcționarea acestuia și crește producția de acizi biliari.

Aceste remedii casnice pentru combaterea hepatitei sunt ușor de preparat. Cu toate acestea, nu uitați să urmați întotdeauna sfaturile medicului. Este important să nu încetați niciun tratament dacă medicul nu a autorizat acest lucru.

De asemenea, este foarte important să aflați cât mai multe informații despre hepatita A, hepatita B sau despre hepatita C. Multă sănătate!

blank