Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a ajuns vineri la Casa Albă pentru prima sa întâlnire cu Donald Trump, președintele Statele Unite ale Americii. După ce au purtat o discuție între patru ochi, cei doi au ținut o conferință de presă la care Donald Trump a refuzat să strângă mâna Angelei Merkel.

Presa internațională relalatează că președintele Statelor Unite, Donald Trump, a refuzat să strângă mâna cancelarului german, Angela Merkel, în fața jurnalistilor, după conferința de presă ținută la Casa Albă.

Potrivit sursei citate, Angela Merkel a fost auzită când l-a întrebat pe Donald Trump dacă este oportun să își strângă mânile.

”Vrei să ne strângem mâinile?”, l-a întrebat cancelarul german pe Donald Trump, care a ignorat vorbele ngelei Merkel.

Publicația britanică Independet arată că întâlnirea dintre cei doi a fost stânjenitoare, care poate determina viitorul alianței transatlantice și care ar putea da în un contur relației dintre cei doi lideri.

Merkel a fost condusă la sediul președinției SUA într-o mașină de teren de culoare neagră, fiind așteptată de o gardă militară de onoare.

La coborârea ei din mașina oficială, cei doi lideri au dat mâna, iar apoi au schimbat câteva cuvinte, apoi au zâmbit înainte de a intra în Casa Albă.

Întâlnirea trebuia să aibă loc marți, însă a fost amânată din cauza viscolului care a afeectat coasta de est a Statelor Unite.