Sumele ar depăşi valoarea de 6,2 milioane de lei

 firme perchezitie

Procurorii fac, miercuri, percheziţii în Bucureşti şi Ilfov, la locuinţele unor persoane şi la sediile unor firme care ar fi vândut pe două site-uri produse electronice, pentru care nu au plătit TVA, prejudiciul fiind estimat la 6,2 milioane de lei, potrivit Parchetului Tribunalului Bucureşti.

Firme care vindeau electronice online, suspectate de evaziune de peste 6,2 milioane de lei

În acest caz, Direcţia Generală Antifraudă Fiscală a sesizat, în 12 martie, Parchetul Tribunalului Bucureşti, arătând că mai multe persoane şi firme au creat un circuit evazionist în cadrul unor tranzacţii intracomunitare de produse electronice, care au fost vândute prin intermediul a două site-uri.

Miercuri, procurorii şi poliţiştii au făcut 22 de percheziţii în Bucureşti şi în judeţul Ilfov, la domiciliile unor persoane şi la sediile unor firme. Şase persoane, pentru care anchetatorii au mandate de aducere, urmează să fie duse la audieri.

Potrivit anchetatorilor, persoanele vizate au înfiinţat mai multe societăţi cu comportament de tip „fantomă”, pe care le-au folosit pentru a face achiziţii intracomunitare de bunuri şi servicii, cu scopul de a se sustrage de la plata TVA rezultate din vânzarea în România a unor produse electronice, prin intermediul a două site-uri.

„Din datele şi probele administrate rezultă indicii rezonabile de sustragere de la plata obligaţiilor fiscale datorate bugetului de stat, mecanism prin s-a produs un prejudiciu estimat la suma de 6.200.000 lei – reprezentând TVA”, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului Tribunalului Bucureşti.

La percheziţii participă şi poliţişti bucureşteni de la Grupul de Lucru pentru Combaterea şi Documentarea Infracţiunilor de Evaziune Fiscală şi Spălarea Banilor. Acţiunea este sprijinită de Serviciul Român de Informaţii şi Direcţia Generală Antifraudă Fiscală din cadrul ANAF.

 

 

Citeste si...  Ce frig se face!