Europarlamentarul Dan Nica sustine că asumarea de catre Germania a candidaturii Laurei Codruta Kovesi este o politizare excesiva a functiei de procuror general european, mentionand ca „la Bruxelles există mai mult o senzație de dezgust pentru această politizare excesivă”. Nica spune ca Laura Codruta Kovesi va candida la alegerile prezidentiale.

„Negocierile înseamnă că se întâlnesc la aceeași masă reprezentanții Parlamentului și al Consiliului și trebuie să cadă de comun acord care este soluția pe care o găsesc împreună. Din păcate, în Parlamentul Eurpean, asumarea explicită de către Germania candidaturii doamnei Kovesi și a PPE, lucru care l-au făcut și astăzi prin domnul Weber au indus ideea de politizare excesivă a acestei funcții și există un sentiment care este general împărtășit, și anume, că procurorul general european nu ar fi trebuit să fie o politizare excesivă, lucru care ar putea să conducă la foarte multe surprize, dar la Bruxelles există mai mult o senzație de dezgust pentru această politizare excesivă”, a declarat Dan Nica la Antena 3.

Citeste si...
Kovesi: În 2014, am avut cei mai mulţi demnitari investigaţi.

„Pentru cei de acasă, important este că miza este mai puțin pentru procurorul general european, ci candidat la președinție. Toată lumea este la curent că doamna Kovesi va candida la președinție în ambele variante: și dacă este, și dacă nu este. De fapt miza PPE și a celor care o susțin, a Germaniei, este aceea de a avea un candidat de pe funcția de procuror general european și are mai multe șanse să fie aleasă președinte a României”, a mai spus Dan Nica.