Europarlamentarii USR-PLUS au transmis o scrisoare Comisiei Europene în care cer dezvoltarea unor mecanisme mai bune de cooperare între ţările din UE în privinţa protecţiei victimelor traficului de fiinţe umane, potrivit unui comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Europarlamentarii Alianţei USR PLUS solicită Comisiei Europene să dezvolte mecanisme mai bune de cooperare între ţările Uniunii Europene în ceea ce priveşte protecţia pentru victimele traficului de fiinţe umane. Românii, în special româncele, reprezintă trei sferturi din cetăţenii UE care cad pradă traficului de fiinţe umane, arată un raport al Comisiei Europene din 2018. Este o realitate înfiorătoare, mai ales că aproape un sfert sunt minori. Copii (…) Soluţia se regăseşte în Directiva 36/2011/UE care cere statelor membre, printre altele, să creeze centre speciale de asistenţă pentru victimele traficului de fiinţe umane, dar care, în România, este în continuare ignorată. Nici termenul de ”exploatare a activităţilor infracţionale” din directivă nu şi-a găsit încă drum în legislaţia românească.”, se arată într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Citeste si...  Lazar le-a scris membrilor CSM

Dragoş Pîslaru, europarlamentar USR PLUS, transmite că, „pentru a lupta cu asemenea fenomen trebuie folosite toate pârghiile, toate mijloacele disponibile”.

„Nu ne putem permite să fim lenţi şi nu putem ignora soluţiile puse la dispoziţie de către alţii”, spune Dragoş Pîslaru.

Europarlamentarii Alianţei USR PLUS mai transmit că „solicită Comisiei Europene să se asigure de implementarea urgentă în România a măsurilor prevăzute de Directiva 36/2011, având în vedere că atât de multe victime provin de aici. Aceştia consideră că a sosit timpul să existe un raport clar cu situaţia centrelor de asistenţă şi o explicaţie de ce ele nu există în România”.

Scrisoarea, iniţiativă a lui Dragoş Pîslaru, este semnată şi de Dacian Cioloş, Cristian Ghinea, Clotilde Armand, Dragoş Tudorache, Nicu Ştefănuţă, Vlad Botoş, Ramona Strugariu.