PSD obţine 16 mandate, PDL – 4, iar PMP – 3. Mircea Diaconu intră în PE

 csci

Un sondaj CSCI dat publicității pe Facebook de consilierul lui Victor Ponta, Dan Sultănescu, arată că Mircea Diaconu va câștiga un mandat de europarlamentar. Între PDL și PMP lupta e strânsă, în timp ce PSD își asigură, conform barometrului, 50% din mandate.

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, PSD ar obține 42% din voturi, la mare distanță de restul partidelor. Ar urma PNL, cu 15%. PDL și PMP merg umăr la umăr, democrat-liberalii cu 10%, iar popularii cu 9%. UDMR este cotată la 6%, ceea ce înseamnă că Uniunea nu are de ce să aibă emoții. Independentul Mircea Diaconu este cotat cu 4%. PP-DD ar obține 3%.

Prezența la vot a fost estimată la 40%.

sondaj

Repartiția celor 32 de mandate la PE ar fi, conform calculelor CSCI, următoarea: alianța PSD-UNPR-PC – 16, PNL – 6, PDL – 4, PMP – 3. UDMR va avea doi eurodeputați, iar MIrcea Diaconu se va vedea și el ales în Parlamentul European.

CSCI este condus de Dan Sultănescu, consilier de imagine al lui Victor Ponta.

La ultimele alegeri, cele parlamentare din 2012, Alianţa USL a obţinut aproape 70% din voturi, la o prezenţă de 41,76% alegători. Rămâne de văzut dacă românii se vor lăsa urniţi din case pentru alegerile europarlamentare, care vor avea loc în 25 mai.

 

 

Citeste si...  Frumusețe: soluţii naturale pentru un ten curat şi luminos