Europarlamentarul Rareș Bogdan susține ferm că în următorii patru ani, cât va fi Klaus Iohannis președinte PNL va fi partidul care va da premierul, în ciuda încercărilor partidelor de opoziție de a răsturna puterea.

Rareș Bogdan a comentat posibilitatea ca ALDE, PSD și Pro România să facă o alianță și să depună împreună o moțiune de cenzură împotriva Guvernului PNL.

„Este normal ca opoziția să își dorească să răstoarne puterea. De la dorință la putință este cale lungă. Dacă nu ar fi avut un plan, m-aș fi gândit pur și simplu că cei de la PSD nu mai fac politică și cei de la Pro România sau ALDE. E bine că totuși își doresc să treacă la acestă acțiune. Eu vă spun că în următorii patru ani și jumătate, PNL va da premierul. Orice ar face cei din PSD. Că se supără unii, că nu le convine, că o să-mi spună că nu e democratic, asta este realitatea”, a declarat Rareș Bogdan la Antena3.

Rareș Bogdan a comentat că discursul lui Călin Popescu Tăriceanu este unul de opoziție, însă ALDE încă are oameni în Guvern:

Rareș Bogdan: Nu înțeleg dacă Tăriceanu e la putere sau în opoziție
„Nu înțeleg exact poziția domnului Tăriceanu, dacă e în opoziție sau la putere. El are un discurs de opoziție, dar în același timp, prin formațiunea pe care o conduce, deține 25 de secretari de stat în guvernarea Orban. ALDE au încă oameni în Guvern, au oameni în poziții-cheie din domeniul Energiei. Oamenii lui Chițoiu, Gerea sau Tăriceanu conduc în continuare domeniul energetic. Deci nu prea știu dacă Tăriceanu este în opoziție sau la putere, poate ar trebui să ne lămurească”, a comentat Rareș Bogdan.

Citeste si...  Procurorul Anca Jurma a plecat de la sefia DNA

„Klaus Iohannis și „Guvernul Meu” au profitat din plin de frică de un inamic invizibil și au exploatat în mod politic criză până când au stors totul din ea. Profitorii crizei ne-au sacrificat pe cei mulți de dragul unor rezultate electorale incerte”, a scris Tăriceanu pe Facebook.

Europarlamentarul și prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan a insistat asupra faptului că atâta timp cât Iohannis va fi președinte, va exista un premier liberal.

„Pentru PSD urmează patru ani și jumătate de guvernare PNL. Ei ar trebui să gândească planuri pe termen lung, să preia modelul chinezesc și să gândească pentru următorul ciclu electoral. O spun pentru a treia oară: cât timp va fi Klaus Iohannis la Cotroceni, PSD nu va da premierul”,