Euro 2019 | Tudor Băluţă e considerat de mulţi omul meciului România – Croaţia 4-1. Proaspăt transferat la Brighton, mijlocaşul central al naţionalei U21 a făcut o partidă perfectă, obţinând cea mai mare notă de la jurnaliştii de la Who Scored.

După o jumătate de sezon fantastică la Viitorul, Băluţă a fost transferat în Premier League, la echipa unde evoluează şi Florin Andone. În aceste condiţii, mulţi fotbalişti ar fi încercat să se protejeze, ştiind că din vară va avea parte de provocarea carierei. Nici vorbă de aşa ceva: Băluţă a fost imperial pentru echipa lui Hagi şi în partea a doua a sezonului, iar contra Croaţiei a fost de netrecut. Pe lângă faptul că a ajutat enorm apărarea, a reuşit un gol şi multe pase spectaculoase, una senzaţională pentru Puşcaş, care a rămas în poziţie ideală.

Euro 2019 | Notele românilor
În acest context, jurnaliştii de la Who Scored l-au numit omul meciului. Mai jos aveţi toate notele obţinute de români:

Radu (6,7) – Manea (7,6), Nedelcearu (6,5), Paşcanu (7,2), Fl.Ştefan (6,7) – T.Băluţă (8,7), Cicâldău (6,6) – Man (6,4), I.Hagi (7,3), Ivan (6,4) – Puşcaş (7,9)

Citeste si...
George Pușcaș, după meciul cu Germania: Vom demonstra că avem calitate

De notat că de la croaţi Vlasic a fost singurul care a trecut de cota „7”, obţinând nota 7,3.

Prestaţia lui Băluţă a fost remarcată şi de doi dintre liderii Generaţiei de Aur, Ilie Dumitrescu şi Gică Hagi. Aceştia nu s-au ferit să folosească mai multe cuvinte mari pentru a descrie prestaţia unui jucător care cu siguranţă va rămâne cerebral, indiferent de cât de mult e lăudat.

„Băluţă a fost fantastic, a fost genial. Eu am spus că e mai complet decât Gică Popescu. Gică e aici lângă mine, nu prea pot să vorbesc, că mă ceartă”, a spus Hagi, la Digi Sport Special, după ce în prealabil Ilie Dumitrescu făcuse o comparaţie îndrăzneaţă: „Băluţă şi Cicâldău au fost imperiali în faţa apărării. Băluţă a fost peste Gică Popescu în anumite momente, a dat pase cu exteriorul”.

Următorul meci pentru România se joacă vineri, la Cesena, contra Angliei (ora 19:30).